رخ تخصصی بانوان ایران اسلامی را که در دنیا کم نظیر است نمایش دهیم
24 دی 1401 1401-10-25 16:07رخ تخصصی بانوان ایران اسلامی را که در دنیا کم نظیر است نمایش دهیم
- متادخت
- 24 دی 1401
- 1:29 ب.ظ
- No Comments
به گزارش متادخت، سمیه رفیعی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و رئیس بنیاد زنان متخصص در نخستین رویداد «زنان متخصص دانش بنیان» باحضور نمایندگان مجلس، نماینده معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و فعالان این عرصه طی سخنانی ضمن تبریک به مناسبت سالروز میلاد فاطمه زهرا(س) و گرامیداشت روز زن، گفت: همواره وقتی به مشکلات حوزه زنان میاندیشیم یکی از پرسشها و دغدغهها در این زمینه این است که چرا توانمندیهای خانمها در کشور ما آنچنان که باید و شاید نمایش داده نمیشود؛ چرا ما خانمهایی در یک حوزه یا یک مسیر کار میکنیم، نمیتوانیم باهم و در کنار هم قرار بگیریم، باهم قدم برداریم، توانمندیهایمان را به اشتراک بگذاریم و خودمان از همدیگر را حمایت کنیم؟
وی ادامه داد: این اتصال به یکدیگر و همرسانی یک بخش مسأله است، یک بخش دیگر آن است که مهارت هم کمتر داشتیم به این دلیل که فرصت کسب مهارت در اختیار خانمها خیلی قرار داده نشده است. خیلی از خانمها هستند که دستاورد و محصول فوقالعاده داشتند، اما نتوانستند ارتباط بگیرند، نتوانستند مهارتهای تعامل و روابط را آنطور که نیاز است بلد نبودند و به همین دلیل عقب افتادند؛ این افراد همچنین قادر نبودهاند که دستاورد و توانمندی خود را مانند آقایان معرفی کنند.
رئیس بنیاد زنان متخصص در ادامه عنوان کرد: امروز ما زنان در کنار هم هستیم تا تلاش کنیم ظرفیت همرسانی، همکاری و کنار یکدیگر بودن را ایجاد و نقاط آسیب موجود را پر کنیم. هدف از تشکیل این بنیاد همین است که رخ تخصصی بانوان ایران اسلامی را که در دنیا کمنظیر است نمایش دهیم. ما در حوزههای تخصصی خانمهایی را داریم که در دنیا شناخته شدهتر از ایران هستند.
رفیعی تصریح کرد: چه خسرانی برای ما و کشور است که نتوانیم به خوبی این مهارت و توانمندی خودمان را معرفی و تثبیت کنیم و نتوانیم همدیگر را کنار هم داشته باشیم. این کنار هم و با هم بودن میتواند که بستر رشد خودمان و کشورمان را فراهم کنیم. اگر قرار باشد یک قیاس و هماورد طلبی در دنیا صورت بگیرد، بسیاری از زنان توانمند ایرانی، توانمندتر هستند.
وی با اشاره به بیانات اخیر مقام معظم رهبری در دیدار با بانوان، گفت: مقام معظم رهبری در سخنرانی اخیر در دیدار با زنان بیانات دقیق و مهم و ارزشمندی داشتند و گفتند که من مدتهاست به این مسأله فکر میکنم که حضور زنان فرهیخته، فرزانه و اندیشمند را در فضای حکمرانی بتوانیم تسهیل کنیم و کاش همه مسئولان ما به این سخنان توجه جدی داشته باشند. امروز تلاش داریم این ظرفیت در بنیاد زنان متخصص فراهم کنیم؛ اگر فکر میکنید که میتوانید این دغدغه مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری را دنبال کنید و علاقمند هستید و دغدغه دارید ما در بنیاد زنان متخصص درخدمت شما هستیم. این بنیاد دارای ساختاری مردمنهاد و کاملاً افقی است. یعنی اعضای عضو آن فارغ از جایگاهها و مسئولیتهای حقوقی بیرونی، عضویت دارند.
این نماینده مجلس در پایان تاکید کرد: در اینجا قرار است خودمان در کنار خودمان باشیم که کمک کنیم، خودمان دست به دست هم بدهیم و کنار همدیگر باشیم تا رخ واقعی زنان تخصصی زنان را در جمهوری اسلامی ایران که خواست بانوان ایرانی است را نشان دهیم.
مطالب مرتبط
نقش زنان در حوزه مقاومت بر اساس مدلهای اسلامی
دومین نشست تخصصی «زن، مقاومت، رسانه» با بررسی مشارکتهای اجتماعی سیاسی زنان و واکاوی چهره زن مسلمان در رسانههای غربی روز سه شنبه ۲۲ آبان ماه با مشارکت فرهنگسرای خانواده در خانه اندیشهورزان برگزار شد.
راهبرد حضرت فاطمه (س) برای هدایت جامعه
راهبردی که در تمام اقدامات و فعالیتهای فاطمه زهرا (س) به چشم میآید، «هدایتگری» است. هدایتگری در تمام وجوه سیره آن حضرت، نقش محوری را برعهده دارد. نگاهی به گنجینه روایی باقی مانده از حضرت فاطمه(س) نشان میدهد که آن حضرت، حتی در سختترین و بحرانیترین مواقع با کلامشان به مردم راه رستگاری را نشان میدادند.
تحکیم بنیاد خانواده، ضامن سلامت فردی و اجتماعی
خانواده، نخستین نهاد اجتماعی است که انسان در آن به دنیا میآید و ارزشهای اولیه زندگی خود را از آن میآموزد. این نهاد، علاوه بر آن که جایی برای رشد و پرورش فردی است، به عنوان اصلیترین عامل در شکلدهی به هویت اجتماعی فرد عمل میکند. بنابراین، تحکیم بنیاد خانواده یکی از مهمترین ارکان جوامع پایدار و سالم به شمار میآید و برای دستیابی به خانوادهای مستحکم و پایدار، باید به ابعاد مختلف این نهاد توجه ویژهای داشت و آن را از هر گونه تهدید و آسیب مصون نگه داشت.
«خواهر دباغ» یک اسوه و الگو برای زن ایرانی است
عضو هیات علمی دانشکده هستهای دانشگاه شهید بهشتی در تشریح شخصیت بانوی مبارز و انقلابی مرضیه حدیدچی(خواهر دباغ) گفت: ایشان نشان داد که زن مسلمان چقدر میتواند بزرگ، مقاوم و الگو باشد و باید نسل جوان با نحوه زیستن این بانو آشنا شود تا شیوه زندگی ایشان در نسلهای بعدی تکثیر شود.
زنان در کدام جهاد حضور و عاملیت دارند؟
پژوهشگر فقه زنان با اشاره به توسعه مفهومی جهاد گفت: رهبر معظم انقلاب تعریف گستردهتری از جهاد ارائه کردند و فرمودند که جهاد لزوماً نباید در قتال و جنگ باشد و برای اعتلا اسلام اقدامات دیگری هم باید انجام داد که در اصطلاح به آن جهاد کبیر میگویند که زنان نیز در آن عاملیت دارند.
سهم زنان از عضویت هیئت علمی در کدام استانها بیشتر است
براساس آمار آموزش عالی ایران در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ بیشترین و کمترین سهم اعضای هیئت علمی تماموقت زن بین استانهای کشور اعلام شد، استانهای کرمان، خراسان شمالی و هرمزگان بیشترین سهم اعضای هیئت علمی تماموقت زن را در بین استانهای کشور داشتهاند در این بین استان تهران در رتبه ششم قرار دارد.
رخ تخصصی بانوان ایران اسلامی را که در دنیا کم نظیر است نمایش دهیم
24 دی 1401 1401-10-25 16:07آخرین مطالب
هوش مصنوعی و عدالت جنسیتی
30 آبان 1403ام غانم
30 آبان 1403نقش زنان در حوزه مقاومت بر اساس مدلهای اسلامی
30 آبان 1403مطالب پربازدید