قاسم پور: بیمه زنان خانه دار را در بودجه 1402 و برنامه هفتم توسعه پیگیری می کنم
25 دی 1401 1401-10-26 10:15قاسم پور: بیمه زنان خانه دار را در بودجه 1402 و برنامه هفتم توسعه پیگیری می کنم
- متادخت
- 25 دی 1401
- 4:03 ب.ظ
- No Comments
به گزارش متادخت، فاطمه قاسمپور که نمایندگی مردم تهران و عضویت در کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی را بر عهده دارد، همزمان با روز زن در برنامه سلام تهران حاضر شد و در پاسخ به سوالی در خصوص «بیمه زنان خانهدار»، بیان کرد: در حال حاضر یکپنجم جمعیت شاغل کشور را زنان تشکیل میدهند که به تبع اشتغال خود، مشمول پوششهای بیمهای بهعنوان بیمهشده اصلی قرار میگیرند. علاوه بر این، بخش دیگری از زنان به تبع همسران بیمهپرداز خود از برخی حمایتهای پوشش بیمهای مانند بیمه درمان و مستمری بازماندگی برخوردار هستند.
وی در ادامه تصریح کرد: بخش دیگری از زنان نیز که ساکن مناطق روستایی و عشایری بوده، میتوانند در صورت سرپرست خانواربودن تحت پوشش صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر با صددرصد حمایت دولت قرار گیرند، اما علیرغم وجود و تسهیل برخی شرایط جهت پوشش بیمهای زنان از طریق قوانین مربوطه و امکان بیمهپردازی آنان به سازمان تأمین اجتماعی در قالب بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد، همچنان تعداد زنان بهعنوان بیمهشدگان اصلی در صندوقهای بازنشستگی پایین است.
رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی یادآور شد: طرح بیمه زنان خانهدار که در سال 1387 از سوی سازمان تأمین اجتماعی اجرا شد نیز با استقبال چندانی از سوی جامعه هدف مواجه نشد. دولت مطابق قانون برنامه ششم توسعه مکلف به ارائه طرحی در راستای ایجاد بیمه اجتماعی زنان خانهدار حداقل دارای سه فرزند و تصمیمگیری قانونی بود که متأسفانه این امکان به علت مسائل بودجهای فراهم نشد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: در برنامه هفتم توسعه و همچنین قانون بودجه 1402 منابع پایدار را برای بخشی از جامعه هدف بیمه زنان خانهدار که در قوانین آمده است، پیگیر خواهم بود.
مطالب مرتبط
نقش زنان در حوزه مقاومت بر اساس مدلهای اسلامی
دومین نشست تخصصی «زن، مقاومت، رسانه» با بررسی مشارکتهای اجتماعی سیاسی زنان و واکاوی چهره زن مسلمان در رسانههای غربی روز سه شنبه ۲۲ آبان ماه با مشارکت فرهنگسرای خانواده در خانه اندیشهورزان برگزار شد.
راهبرد حضرت فاطمه (س) برای هدایت جامعه
راهبردی که در تمام اقدامات و فعالیتهای فاطمه زهرا (س) به چشم میآید، «هدایتگری» است. هدایتگری در تمام وجوه سیره آن حضرت، نقش محوری را برعهده دارد. نگاهی به گنجینه روایی باقی مانده از حضرت فاطمه(س) نشان میدهد که آن حضرت، حتی در سختترین و بحرانیترین مواقع با کلامشان به مردم راه رستگاری را نشان میدادند.
تحکیم بنیاد خانواده، ضامن سلامت فردی و اجتماعی
خانواده، نخستین نهاد اجتماعی است که انسان در آن به دنیا میآید و ارزشهای اولیه زندگی خود را از آن میآموزد. این نهاد، علاوه بر آن که جایی برای رشد و پرورش فردی است، به عنوان اصلیترین عامل در شکلدهی به هویت اجتماعی فرد عمل میکند. بنابراین، تحکیم بنیاد خانواده یکی از مهمترین ارکان جوامع پایدار و سالم به شمار میآید و برای دستیابی به خانوادهای مستحکم و پایدار، باید به ابعاد مختلف این نهاد توجه ویژهای داشت و آن را از هر گونه تهدید و آسیب مصون نگه داشت.
«خواهر دباغ» یک اسوه و الگو برای زن ایرانی است
عضو هیات علمی دانشکده هستهای دانشگاه شهید بهشتی در تشریح شخصیت بانوی مبارز و انقلابی مرضیه حدیدچی(خواهر دباغ) گفت: ایشان نشان داد که زن مسلمان چقدر میتواند بزرگ، مقاوم و الگو باشد و باید نسل جوان با نحوه زیستن این بانو آشنا شود تا شیوه زندگی ایشان در نسلهای بعدی تکثیر شود.
زنان در کدام جهاد حضور و عاملیت دارند؟
پژوهشگر فقه زنان با اشاره به توسعه مفهومی جهاد گفت: رهبر معظم انقلاب تعریف گستردهتری از جهاد ارائه کردند و فرمودند که جهاد لزوماً نباید در قتال و جنگ باشد و برای اعتلا اسلام اقدامات دیگری هم باید انجام داد که در اصطلاح به آن جهاد کبیر میگویند که زنان نیز در آن عاملیت دارند.
سهم زنان از عضویت هیئت علمی در کدام استانها بیشتر است
براساس آمار آموزش عالی ایران در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ بیشترین و کمترین سهم اعضای هیئت علمی تماموقت زن بین استانهای کشور اعلام شد، استانهای کرمان، خراسان شمالی و هرمزگان بیشترین سهم اعضای هیئت علمی تماموقت زن را در بین استانهای کشور داشتهاند در این بین استان تهران در رتبه ششم قرار دارد.
قاسم پور: بیمه زنان خانه دار را در بودجه 1402 و برنامه هفتم توسعه پیگیری می کنم
25 دی 1401 1401-10-26 10:15آخرین مطالب
هوش مصنوعی و عدالت جنسیتی
30 آبان 1403ام غانم
30 آبان 1403نقش زنان در حوزه مقاومت بر اساس مدلهای اسلامی
30 آبان 1403مطالب پربازدید