چرخش اتفاقات جهان بر محور زنان
10 بهمن 1401 1401-11-10 14:45چرخش اتفاقات جهان بر محور زنان
- متادخت
- 10 بهمن 1401
- 2:34 ب.ظ
- No Comments
به گزارش متادخت، هر زن اجتماعی در عصر حاضر تلاش میکند بهقدر حضورش تاثیرگذار باشد و به پشتوانه تاثیرش خواهان تفاوت است، اما مطالبه این خواسته کنشهای متفاوتی را دربرگرفته است. جمعی برای این مطالبه، راه خشم در پیش گرفتند و جمعی دیگر که از قضا فرهیخته، صاحب منصب علمی و اجتماعی، فعال اقتصادی و حتی دارای سابقه سیاسی بودند براساس تجربه سایر زنان بهجای بروز خشم تصمیم گرفتند از در بروز و نمود توانمندیها وارد میدان عمل شوند.
در کشورهای اسلامی اما حوزه زن به واسطه حضور زنان تاثیرگذار در سایر ادیان الهی و تاثیرگذاری حضرت زهرا(س) بر پیامبر(ص) و پایهگذاری دین اسلام از اهمیت متفاوتتری برخوردار است. در ایران اما موضوع کمی متفاوتتر خواهد بود، چرا که از منظر رهبر یک کشور اسلامی، مدام بر جایگاه و نقش سازنده زنان تاکید میشود و اولویتهای تربیتی در حوزه جامعه از صدر تا ذیل تاثیرگرفته از حضور زن مطرح شده است.
رهبر معظم انقلاب بارها در مورد حساسیت حوزه زنان به مسئولان تاکید کردهاند تا آنجا که بهوضوح مطرح میکنند زنان نیمی از جامعه را تشکیل میدهند که تربیتکننده نیمی دیگر هستند و معتقدند: «آن هم نیمی که اگر نگاه کاوشگر انسان بخواهد نقش آن را با نقشهای دیگر مقایسه کند، خواهد دید که نقش این نیم، حساسترین، ظریفترین، ماندگارترین و مؤثرترین نقشها در حرکت تاریخ انسان و در سیر بشریت به سوی کمال است. خدا زن را اینگونه آفریده. اگر بنای آفرینش انسان و جهان را به دو بخش کارهای ظریف و ریزهکاری و بخش کارهای مستحکم – و به تعبیر سازندگان بناها، سفتکاری – بگذاریم، بخش اول که ظریفکاریها و ریزهکاریها و رشتهرشته پروردن احساسات و عواطف بشر است، در اختیار زن است. گناه بزرگ تمدن مادی، تضعیف و گاهی به فراموشی سپردن این نقش است.»
اگر قرار است ملاک ارزشمندی هر انسان فارغ از جنس، میزان و نوع تاثیرگذاری بر جامعه باشد، میزان و معیار مشخص خواهد بود. در این تفکر اگر زن بخواهد صاحب امتیاز و رتبه باشد باید عملی قابل بها انجام داده باشد نه صرف اینکه سرمایهگذاری کلانی داشته یا تحصیلات دانشگاهی متفاوتی را طی کرده است؛ نه. زنی که بتواند حتی از اندک داشته و آموخته خود برای برداشتن باری از روی جامعه، حذف آسیبی از کشور، قدرت امیدی برای نسل جدید یا ایدهای برای برونرفت از بحران داشته باشد زن تاثیرگذار بهشمار میرود.
با این معیار دغدغهها و مشکلات ملی با یک سطح نیاز سنجیده میشود و نیازهای بینالمللی در سطح دیگری قرار میگیرد. زنی که در عرصه خانواده، شهر، استان و کشور تاثیرگذار باشد عملکردی دارد که با زن تاثیرگذار بینالمللی متفاوت است. با این نگاه مادری که میتواند نسل جدید موفق تربیت کند، باری از روی دوش همسر بردارد، آسیبی از منطقه یا شهر خود حذف کند، تاثیرگذار ملی است و بانویی که با نگاه کلان برای کمک به جهان قدم در عرصه علم، اقتصاد، سیاست و حتی فرهنگ میگذارد هم بانوی تاثیرگذار بینالمللی است. زنان در یک کلام این روزها ثابت کردهاند با جمع تجربههایشان نه تنها میتوانند یک کشور، بلکه تمام رخدادهای یک جهان را ترسیم کنند و تغییر دهند.
مطالب مرتبط
نقش زنان در حوزه مقاومت بر اساس مدلهای اسلامی
دومین نشست تخصصی «زن، مقاومت، رسانه» با بررسی مشارکتهای اجتماعی سیاسی زنان و واکاوی چهره زن مسلمان در رسانههای غربی روز سه شنبه ۲۲ آبان ماه با مشارکت فرهنگسرای خانواده در خانه اندیشهورزان برگزار شد.
راهبرد حضرت فاطمه (س) برای هدایت جامعه
راهبردی که در تمام اقدامات و فعالیتهای فاطمه زهرا (س) به چشم میآید، «هدایتگری» است. هدایتگری در تمام وجوه سیره آن حضرت، نقش محوری را برعهده دارد. نگاهی به گنجینه روایی باقی مانده از حضرت فاطمه(س) نشان میدهد که آن حضرت، حتی در سختترین و بحرانیترین مواقع با کلامشان به مردم راه رستگاری را نشان میدادند.
تحکیم بنیاد خانواده، ضامن سلامت فردی و اجتماعی
خانواده، نخستین نهاد اجتماعی است که انسان در آن به دنیا میآید و ارزشهای اولیه زندگی خود را از آن میآموزد. این نهاد، علاوه بر آن که جایی برای رشد و پرورش فردی است، به عنوان اصلیترین عامل در شکلدهی به هویت اجتماعی فرد عمل میکند. بنابراین، تحکیم بنیاد خانواده یکی از مهمترین ارکان جوامع پایدار و سالم به شمار میآید و برای دستیابی به خانوادهای مستحکم و پایدار، باید به ابعاد مختلف این نهاد توجه ویژهای داشت و آن را از هر گونه تهدید و آسیب مصون نگه داشت.
«خواهر دباغ» یک اسوه و الگو برای زن ایرانی است
عضو هیات علمی دانشکده هستهای دانشگاه شهید بهشتی در تشریح شخصیت بانوی مبارز و انقلابی مرضیه حدیدچی(خواهر دباغ) گفت: ایشان نشان داد که زن مسلمان چقدر میتواند بزرگ، مقاوم و الگو باشد و باید نسل جوان با نحوه زیستن این بانو آشنا شود تا شیوه زندگی ایشان در نسلهای بعدی تکثیر شود.
زنان در کدام جهاد حضور و عاملیت دارند؟
پژوهشگر فقه زنان با اشاره به توسعه مفهومی جهاد گفت: رهبر معظم انقلاب تعریف گستردهتری از جهاد ارائه کردند و فرمودند که جهاد لزوماً نباید در قتال و جنگ باشد و برای اعتلا اسلام اقدامات دیگری هم باید انجام داد که در اصطلاح به آن جهاد کبیر میگویند که زنان نیز در آن عاملیت دارند.
سهم زنان از عضویت هیئت علمی در کدام استانها بیشتر است
براساس آمار آموزش عالی ایران در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ بیشترین و کمترین سهم اعضای هیئت علمی تماموقت زن بین استانهای کشور اعلام شد، استانهای کرمان، خراسان شمالی و هرمزگان بیشترین سهم اعضای هیئت علمی تماموقت زن را در بین استانهای کشور داشتهاند در این بین استان تهران در رتبه ششم قرار دارد.
چرخش اتفاقات جهان بر محور زنان
10 بهمن 1401 1401-11-10 14:45آخرین مطالب
هوش مصنوعی و عدالت جنسیتی
30 آبان 1403ام غانم
30 آبان 1403نقش زنان در حوزه مقاومت بر اساس مدلهای اسلامی
30 آبان 1403مطالب پربازدید