کمیته تعاون و مشارکت اقتصادی بانوان تشکیل شود
11 بهمن 1401 1401-11-11 14:21کمیته تعاون و مشارکت اقتصادی بانوان تشکیل شود
- متادخت
- 11 بهمن 1401
- 1:10 ب.ظ
- No Comments
به گزارش متادخت، از اتاق تعاون ایران، انسیه خزعلی امروز (دوشنبه) با حضور در اتاق تعاون ایران و کمیسیون بانوان اظهار داشت: با توجه به لزوم ساماندهی مطالبات حقوقی، رفاهی، اجتماعی و ایجاد بسترهای حمایتی تعاونی های بانوان، کمیته تعاون و مشارکت اقتصادی بانوان با حضور نماینده این معاونت تشکیل شود.
وی بیان داشت: با توجه به نخستین کنگره بانوان تاثیرگذار در سطح بینالمللی که به تازگی برگزار شده، مقرر شده که در دو بخش بازار فیزیکی و مجازی ارتباطات گسترده تری شکل بگیرد و فعالان اقتصادی حوزه بانوان بر بازار مجازی تمرکز بیشتری داشته باشند.
وی در خصوص بیمه در حوزه های صنایع دستی و قالیبافان بیان داشت: نیاز به ساماندهی ویژه ای در این حوزه می باشد؛ همچنین نظارت بر اجرا لازم است. شرایط هر شغل و چگونگی نظارت بر آن را به صورت مکتوب پیشنهاد بدهید که به صورت خاص در حوزه بانوان پیگیری کنیم.
خزعلی در ادامه نشست با اشاره به تشکیل و فعالسازی تعاونی های استانی و منطقه ای ابراز داشت: مجموعه های تعاونی در مناطق مختلف در تمام استانها با تخصص های مختلف تشکیل شود که این موضوع با مجلس هم مطرح شده که پشتیبانی ویژه از آن صورت بگیرد به گونه ای که امنیت شغلی داشته باشند و این معاونت به دنبال آن است.
وی گفت: توجه به برندینگ و بسته بندی و بالابردن کیفیت محصولات حائز اهمیت است که بتوان در بازارهای جهانی حضور قوی تری داشته باشیم.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با تاکید بر اهمیت نوآوری در کسب و کار بیان داشت: نوآوری و کسب و کار نکته بسیار مهمی است که بانوان می توانند با قرارگیری در کانون خانواده با بهره گیری از این حوزه، فعالیت کنند و ما برای توسعه و تقویت این حوزه آمادگی داریم.
خزعلی در جمع بانوان تعاونگر خاطر نشان کرد: امیدواریم با همکاری شما، مجموعه های تعاونی و اتحادیه هایی تشکیل دهیم که در سطح کلان، فعالیت گسترده تری در حوزه بانوان داشته باشیم.
وی در بخش دیگری از این نشست، بر اهمیت برندینگ و حمایت از آن، توسعه شرکت های دانش بنیان، ارائه راهکارهایی برای حل مشکلات حوزه بیمه و ورود به حوزه فناوری های نوین، ارائه برنامه های خاص در حوزه بیمه قالیبافان و صنایع دستی با تمرکز بر کارگاه های کوچک تاکید کرد.
علی مطیع جهانی عضو هیات رئیسه و معاون پشتیبانی اتاق تعاون ایران نیز در این نشست توضیح مبسوطی در خصوص جایگاه اتاق تعاون ایران در قانون و اقتصاد ارائه کرد و گفت: بر اساس قانون اساسی، اقتصاد ایران بر سه بخش اصلی خصوصی، دولتی و تعاونی تقسیم می شود و سهم بخش تعاون از اقتصاد ۲۵ درصد در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به عضویت اتاق تعاون ایران در شوراهای اصلی اقتصادی کشور که با ریاست رئیس جمهور برگزار می شود، گفت: در کشور ۱۱۰ هزار تعاونی ثبت شده که مردم در آن عضو هستند و تعاون نقش و جایگاه ویژه ای در اقتصاد دارد.
مطیع جهانی در ادامه به تشریح ارتباطات گسترده اتاق تعاون ایران با قوای سه گانه پرداخت و بیان داشت: اتاق تعاون در قوه مجریه عضو تمامی شوراهای اصلی کشور هستیم و ارتباط تنگاتنگی با دولت محترم سیزدهم داریم و چنانچه رئیس جمهور تاکید داشتند نیز در راستای مردمی سازی اقتصاد، وظایف سنگینی به عهده تعاون گذاشته شده است که نشان از جایگاه مهم این بخش دارد.
عضو هیات رئیسه اتاق تعاون ایران ادامه داد: در حوزه مجلس نیز ارتباط گسترده ای وجود دارد و جلسات متعددی با نمایندگان محترم مجلس در اتاق تعاون ایران برگزار می شود. همچنین فراکسیون تعاون مجلس شورای اسلامی نیز با عضویت ۱۸۰ نماینده از بزرگترین فراکسیون ها محسوب می شود.
مطیع جهانی در خصوص تعاملات با قوه قضائیه نیز خاطر نشان کرد: در تمام اتاق های تعاون مراکز داوری فعال داریم که مشکلات تعاونگران در این مراکز رسیدگی می شود.
وی همچنین به عملکرد اتاق تعاون ایران در حوزه بین الملل اشاره کرد و بیان داشت: اتاق تعاون ایران در اتحادیه تعاونی آسیا و اقیانوسیه عضو می باشد و با تلاش های گسترده ای که صورت گرفت اتاق تعاون ایران توانست کرسی هیات مدیره اتحادیه جهانی تعاون (ICA) را کسب کند که یک افتخار ملی محسوب می شود.
عضو هیات رئیسه اتاق تعاون ایران اذعان داشت: بررسی های آماری اولین دوره پایش سند توسعه بخش تعاون تا پایان سال ۱۴۰۰ نشان داد معادل ۲۱.۰۶ درصد از اهداف سند اجرایی محقق شده است.
مطیع جهانی با اشاره به اینکه اجرای دقیق سند توسعه تعاون توسط دستگاه های اجرایی می توانست در توسعه بخش تعاون کمک شایانی نماید، ادامه داد: اگر اجرای این سند صورت می گرفت، سهم بخش تعاون نیز رشد قابل توجهی داشت.
مطالب مرتبط
نقش زنان در حوزه مقاومت بر اساس مدلهای اسلامی
دومین نشست تخصصی «زن، مقاومت، رسانه» با بررسی مشارکتهای اجتماعی سیاسی زنان و واکاوی چهره زن مسلمان در رسانههای غربی روز سه شنبه ۲۲ آبان ماه با مشارکت فرهنگسرای خانواده در خانه اندیشهورزان برگزار شد.
راهبرد حضرت فاطمه (س) برای هدایت جامعه
راهبردی که در تمام اقدامات و فعالیتهای فاطمه زهرا (س) به چشم میآید، «هدایتگری» است. هدایتگری در تمام وجوه سیره آن حضرت، نقش محوری را برعهده دارد. نگاهی به گنجینه روایی باقی مانده از حضرت فاطمه(س) نشان میدهد که آن حضرت، حتی در سختترین و بحرانیترین مواقع با کلامشان به مردم راه رستگاری را نشان میدادند.
تحکیم بنیاد خانواده، ضامن سلامت فردی و اجتماعی
خانواده، نخستین نهاد اجتماعی است که انسان در آن به دنیا میآید و ارزشهای اولیه زندگی خود را از آن میآموزد. این نهاد، علاوه بر آن که جایی برای رشد و پرورش فردی است، به عنوان اصلیترین عامل در شکلدهی به هویت اجتماعی فرد عمل میکند. بنابراین، تحکیم بنیاد خانواده یکی از مهمترین ارکان جوامع پایدار و سالم به شمار میآید و برای دستیابی به خانوادهای مستحکم و پایدار، باید به ابعاد مختلف این نهاد توجه ویژهای داشت و آن را از هر گونه تهدید و آسیب مصون نگه داشت.
«خواهر دباغ» یک اسوه و الگو برای زن ایرانی است
عضو هیات علمی دانشکده هستهای دانشگاه شهید بهشتی در تشریح شخصیت بانوی مبارز و انقلابی مرضیه حدیدچی(خواهر دباغ) گفت: ایشان نشان داد که زن مسلمان چقدر میتواند بزرگ، مقاوم و الگو باشد و باید نسل جوان با نحوه زیستن این بانو آشنا شود تا شیوه زندگی ایشان در نسلهای بعدی تکثیر شود.
زنان در کدام جهاد حضور و عاملیت دارند؟
پژوهشگر فقه زنان با اشاره به توسعه مفهومی جهاد گفت: رهبر معظم انقلاب تعریف گستردهتری از جهاد ارائه کردند و فرمودند که جهاد لزوماً نباید در قتال و جنگ باشد و برای اعتلا اسلام اقدامات دیگری هم باید انجام داد که در اصطلاح به آن جهاد کبیر میگویند که زنان نیز در آن عاملیت دارند.
سهم زنان از عضویت هیئت علمی در کدام استانها بیشتر است
براساس آمار آموزش عالی ایران در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ بیشترین و کمترین سهم اعضای هیئت علمی تماموقت زن بین استانهای کشور اعلام شد، استانهای کرمان، خراسان شمالی و هرمزگان بیشترین سهم اعضای هیئت علمی تماموقت زن را در بین استانهای کشور داشتهاند در این بین استان تهران در رتبه ششم قرار دارد.
کمیته تعاون و مشارکت اقتصادی بانوان تشکیل شود
11 بهمن 1401 1401-11-11 14:21آخرین مطالب
هوش مصنوعی و عدالت جنسیتی
30 آبان 1403ام غانم
30 آبان 1403نقش زنان در حوزه مقاومت بر اساس مدلهای اسلامی
30 آبان 1403مطالب پربازدید