زنان و تعارضات سبک زندگی غربی

پژوهشگر حوزه زنان طی یادداشتی به موضوع زنان و تعارضات سبک زندگی غربی پرداخت.

به گزارش متادخت، مهدیه‌سادات نقیبی، پژوهشگر حوزه زنان طی یادداشتی با عنوان «زنان و تعارضات سبک زندگی غربی» اظهار داشت: از نگاه اسلام زن همیشه از ارزش‌ها و کمالات ویژه‌ای برخوردار بوده است همان طور که مرد جایگاه و منزل ویژه ای دارد و همین نگاه مسبب این است که برای جایگاه زن و مرد تمایزی قائل نشده بدین گونه که اسلام می‌گوید: زن و مرد از لحاظ ارزشهای انسانی برابرند همان طور که در سوره احزاب آمده است إِنَّ المُسلِمینَ وَالمُسلِماتِ وَالمُؤمِنینَ وَالمُؤمِناتِ وَالقانِتینَ وَالقانِتاتِ وَالصّادِقینَ وَالصّادِقاتِ وَالصّابِرینَ وَالصّابِراتِ وَالخاشِعینَ وَالخاشِعاتِ وَالمُتَصَدِّقینَ وَالمُتَصَدِّقاتِ …﴿احزاب :۳۵﴾.

بارها از زبان رهبر معظم انقلاب اسلامی شنیده ایم که نگاه به زن باید یک نگاه جامع باشد نگاهی که اسلام آن را تأیید می‌کند، باید برای زن ارزش قائل شد ارزشی که اصالت زن و مقام زن را والا نشان بدهد. این ارزش گذاری برای زن بدین معنا نیست که شبیه به مردان شود همان طور که ارزش مردان شباهتی به ارزش زنان ندارد. هر کدام نقشی دارند، هر کدام جایی دارند، جایگاهی دارند و طبیعتی دارند و منظور این است که ارزش، مقام و منزلت زن نه تنها از نگاه اسلام بلکه از نگاه خدا هم جایگاه ویژه ای دارد.

بنابراین آنچه در اسلام و جامعه اسلامی ارزش و اهمیت دارد نگاه ویژه به زنان است چرا که این زنان هستند باعث رشد و ترقی انسان‌ها می‌شوند. زنان در خانواده علاوه بر جایگاه همسرداری یک مادر هستند، فرزندان را تربیت می‌کنند و به آنها آموزش‌هایی را می‌دهند و در نهایت این فرزندان وارد جامعه اسلامی می‌شوند.

اگر مادر خانواده از عقیده مذهبی، اجتماعی و سیاسی جامعه خود عقب باشد و به نوعی سست باشد فرزند خود همان گونه تربیت می‌کند که خود فکر می‌کند. آنچه در این باب مهم است سبک زندگی و یا همان life style است که شیوه و طرز زندگی هر فردیست که در یک جامعه برای خود برگزیده و بر اساس آن رفتار و کردار خود را شکل می‌دهد.

همان طور که می‌دانیم سبک زندگی عادت‌ها، نگرش‌ها، سلیقه‌ها، اعتقادات معیارهای اخلاقی، جایگاه اجتماعی و سطح اقتصادی ما را تعیین می‌کند. سبک زندگی هر فردی وابسته به فرهنگ و جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کند، است. فرهنگ یا همان تمدن در مفهوم گسترده به معنای این است که علوم، دانش‌ها، هنرها، افکار و عقاید، اخلاقیات، مقررات و قوانین، آداب و رسوم و سایر آموخته‌ها و عاداتی است که انسان به‌عنوان عضوی از جامعه کسب می‌کند. با این عواملی هستند که منجر به تغییر سبک زندگی و عوامل شکل گیری فرهنگ بشود عواملی که هم در داخل جامعه مسبب آن است و هم در خارج، چیزی که در حال حاضر به شدت گریبان گیر جامعه ما است.

آنچه در داخل جامعه باعث به وجود آمدن تخریب سبک زندگی و همچنین ایجاد دوگانگی‌هایی که در نهایت منجر به آسیب زن و خانواده می‌شود ضعف رسانه‌ها، افراد تحت تأثیر غرب و افکار غرب گرایانه، سست بودن اعتقادات مذهبی، نداشتن برنامه منسجم برای برپا ماندن فرهنگ ایرانی و عدم مدیریت درست و به جا در خانواده و جامعه همچنین عدم آگاهی از ترفندهای دشمن برای رسیدن به مقصود خود است.

همچنین عوامل خارجی که منجر به تخریب سبک زندگی اسلامی می‌شود شامل رسانه‌های بیگانه همچون شبکه‌های ماهواره‌ای، اینترنت، شبکه‌های مجازی ضد نظام و … است. رسانه‌های غربی در تلاش هستند تا خانواده‌های ایرانی، فرهنگ ایرانی و هر آنچه اسلام پشت آن است را تغییر دهد. برای مثال زمانی که یک خانواده از شبکه‌های ماهواره‌ای به جای استفاده از رسانه‌ای ملی زمان با هم بودنشان را سپری می‌کنند قطعاً آسیب‌های بسیار جدی میان روابط زن و شوهر و همچنین فرزندان به وجود می‌آید. آنچه مستلزم تاکید در این مورد است تمرکز غرب برای از هم پاشیدن خانواده و تفرقه افکنی در میان روابط زن و شوهر از طریق همین رسانه هاست چرا که غرب به خوبی این نکته را می‌داند که زن نقطه عطفی ست که باید بر روی آن متمرکز شود چرا که زن نقش ارزشمندی در خانواده و همچنین جامعه دارد. البته در این قسمت هم بد نیست بدانیم که تلفات ناشی از رسانه‌های غربی تنها منحصر به زنان نمی‌شود و بخشی به مردان و فرزندان هم وارد می‌شود اما درصد بالایی از آن زنان شامل می‌شوند.

دشمنان نظام چه در داخل کشور و چه در خارج از کشور از طریق پیام‌های غیر مستقیم سعی در متلاشی کردن فرهنگ ایرانی و اسلامی دارند، آنها از طریق رسانه‌ها و با دروغ‌هایشان تلاش دارند ذهن همه افراد تحت تاثیرشان را شست‌وشو بدهند و در نتیجه سبک غرب را حاکم بر فرهنگ اسلامی کنند. بنابراین این تنها غرب و دشمنان نظام اسلامی هستند که با عوامل ایجاد کننده در فرهنگ اسلامی تلاش دارند تا فرهنگ خود را قالب نظام حکومت اسلامی کنند.

اما عوامل ایجاد شده همان محرکاتی هستند که می‌تواند قدرت یک کشور را در دست بگیرد، در واقع این محرکات ایجاد شده توسط غرب استفاده از قدرت جنگ نرم است، جنگی که از تبلیغات و ابزارهای وابسته به آن از طریق مختصات فکری دشمن وارد مرحله عمل می‌شود و دشمن به واسطه این ابزارها به راحتی قدرت نفوذ پیدا می‌کند.

مهر

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط