لزوم حضور زنان و کودکان در پیاده روی اربعین
3 شهریور 1403 1403-06-19 16:07لزوم حضور زنان و کودکان در پیاده روی اربعین
- متادخت
- 3 شهریور 1403
- 11:18 ب.ظ
- No Comments
به گزارش متادخت، هرساله پیادهروی اربعین و حضور مسلمانان در آن، بازتابهای متفاوتی را درپی دارد. این مراسم یکی از بزرگترین پیادهروی و گردهمایی عمومی سالانه جهان است که میلیونها مسلمان پس از پیادهروی از مناطق گوناگون در شهر کربلا جمع میشوند. آنچه درمسیر به چشم میخورد عدم محدودیت سنی حاضران است به نحوی که کودکان و افراد سالخورده دوشادوش یکدیگر قدم برمیدارند. هرچند هنوز اختلاف نظرهایی در خصوص حضوراقشار مختلف زائرین وجود دارد؛ بطوری که برخی محافل مخالف حضور زنان و کودکان بوده و پیادهروی اربعین را بخاطر شرایط نامناسب جوی وخطرات احتمالی جای آنان نمیدانند و در عوض افرادی هستند که با تمام اعضای خانواده در این مسیر حاضر میشوند. در توضیح این مسئله میتوان ابتدا نگاهی به داستان کربلا داشت. عملکرد امام حسین (ع) خود قابل تامل است، چرا که ایشان برای خلق حماسه عاشورا علاوه بر مردان، زنان و کودکان را نیز در سنین مختلف با خود همراه کردند و بخش بزرگی از کار را به دست آنان سپردند. و هرکدام در نقطهای که باید، ایستادند؛ عدهای شهید شده و عده دیگر مبلغ پیام کربلا شدند و اجازه ندادند که قیام امام حسین (ع) در تاریخ گم شود.
کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا
حال به دنیای امروز نگاه کنیم، امروز نیز دنیا تشنه پیام کربلاست و این پیام باید توسط مقلدان آن به جهان مخابره شود. در دستگاه اباعبدالله هرکس نقشی دارد که باید آن را پیدا کند، زن/مرد و پیر/جوان ندارد، همه باید تلاش کنند تا راه امام به ثمر نشسته و جهانی از دینداری، آزادگی و ظلمستیزی پر شود. دراصل امروزه پیادهروی اربعین ابزاری است برای انتقال این پیام مهم به دنیا و ما باید از آن استفاده کنیم و تلاش کنیم در موثرترین حالت ممکن این پیام را ارسال کنیم.
اگر بخواهیم اثرگذاری جهانی حضور زنان در پیاده روی اربعین را بررسی کنیم، خوب است نگاهی داشته باشیم به سخنان شهید مطهری. ایشان در کتاب حماسه حسینی خود چهار عامل را در موفقیت یا شکست یک پیام موثر میدانند و این چهار عامل عبارتند از:
- ماهیت پیام
- شخصیت خاص پیامرسان
- ابزار پیامرسانی
- کیفیت، متد و اسلوب رساندن پیام
اگر بخواهیم پیادهروی اربعین را با این ۴ عامل تطبیق دهیم، در عامل اول که حقانیت و غنی بودن پیام است شکی نیست. و درمورد سوم نیز، به عنوان ابزار پیامرسانی «پیاده روی» یک انتخاب شایسته و موفق است. و اما عامل دوم و چهارم:
هرساله پیامرسانان این پیادهروی علاوه بر مردان، زنان و کودکانی هستند که تصویر متفاوتی را در رسانهها رقم میزنند. زنانی باردار، با کودکان شیرخواره، به همراه چند کودک و… که همه و همه سختی این سفر را به جان میخرند تا برای اربعین، کربلا باشند. و این حضور در مسیر، بیش از هر المان دیگری میتواند تداعی کننده شروع این پیادهرویها توسط اهلبیت امام حسین ازشام به کربلا باشد. آنها نه فقط به خاطر علاقه شخصی به امام حسین، بلکه به سبب وظیفه مهمی که برای ادامه دادن راه زنان و کودکان کربلا به عنوان مبلغ کربلا، دارند باید در این مسیر حرکت کنند. دنیا باید بداند که مسلمانان به یاران امان حسین (ع) اقتدا کرده و جانشان را خانوادگی فدای اسلام خواهند کرد. از سوی دیگر بسیاری از زنان هستند که در موکبها مدت زیادی را خدمترسانی میکنند و یا تعداد زیادی از زنان میزبان عراقی که خانه و کاشانه خود را وقف زائران اباعبدلله کردند. این مشارکت فعالانه علاوه بر خودسازی و اثرمعنوی که بر خود افراد و زندگی آنان دارد، تصویر متفاوتی از زن مسلمان را برخلاف القائات رسانهای به پیش چشم جهانیان قرار میدهد. بنابراین حضور زنان و کودکان در پیادهروی، علاوهبر عامل سوم که شخصیت پیامرسان است، بر کیفیت ارسال این پیام نیز بسیار اثرگذار است و باید از آن به بهترین شکل ممکن استفاده کرد.
این حضور امری لازم و ضروری است و حذف آنان از این حرکت پرشور غیرقابل ممکن است. چراکه تکلیف آنان برای ادامه دادن راه زنان و کودکان کربلا و حق ایشان برای رشد و تعالی امری اثبات شده و مشخص است.
به قلم طاهره اسمعیل زاده؛ طلبه سطح دو حوزه علمیه
مطالب مرتبط
هزارتوی خانهداری
زنِ خانهداری که ریل اصلی حرکت اجتماعی نیروی شاغل است، در حال فروپاشی است و اثرات این فروپاشی در روح و جسم اجتماع نیز مشاهده میشود؛ به گونهای که زنان به هر وجهی بهدنبال دوری از حلقهی «زن خانهدار» هستند، و گویی این دو کلمه توهینی به آنهاست.
سینمای ایران، زنان پنهان دهه 60
زنان دهه 60 سینمای ایران علیرغم حضور پررنگشان در واقعیت جامعه ایران و اثرگذاری جدی در طول 8 سال دفاع مقدس به عنوان برهه حساس و مهم آن دهه، ناپیدا و پنهان هستند. گویی سینما قادر به درک زنان و نقش موثر آنها نبوده است.
زن بودن یا متخصص بودن؟ مسئله این است!
ما نیاز به زنانی با تخصص و عملکرد درخشان داریم و صرف زن بودن نمیتواند دستاوردی برای پیشبرد امور داخلی محسوب شود. اما نکته دیگر آن است که این مناصب بخصوص در سطح بالا و هیئت دولت نباید جنبه زینتی در ابتدای شروع بکار دولتها را داشته باشد و این زنان بیش از سایر مدیران همرده خودشان به صرف زن بودن به زیر ذرهبین باشند و با کوچکترین اقدامات بیش از دیگران در فشار برای استعفا و برکناری قرار گیرند.
زنان ۱۷ شهریور
زمانی که برگههای تاریخ پر افتخار ایران زمین را ورق میزنیم، میتوان نقشآفرینی زنان گمنانی را مشاهده کرد که حضورشان در بطن تاریخ محسوس است، اما نامی از آنها باقی نمانده است. حضوری فعال و آگاهانه که پایهگذار اتفاقاتی عظیم برای این سرزمین بوده است.
زنان مهاجر اسلام
زنان تربیت شده مکتب اسلام، با ایمان و استقامت دوشادوش پیامبر خدا در راه دین ایستادگی کردند.
زنانی که با وجود تحمل مسیر صعبالعبور و طولانی مکه تا مدینه، بعد از رسیدن به مدینه نیز سهم خود را در مبارزه علیه باطل تمام شده نپنداشتند. بعضی کنار مسجدالنبی به مداوای مجروحان پرداختند، و یا در میدان جنگ با کفار حضور یافتند و برخی با فعالیتهای تبلیغی خود طنین اسلام را پر آوازهتر کردند.
زنان تاریخی نوغان
زنان نوغان اولین کسانی بودند که در آن برهه تاریخی بعد از تشییع امام رضا (ع) با بخشیدن مهریههای خود به شوهرانشان شاخههای گلی را تهیه کرده و برای عرض ارادت به امام الرئوف راهی تشییع پیکر شدند و بسیار پرشکوه در این مراسم جانسوز و جانگداز شرکت کردند و با این کار، غریبنوازی و مهماننوازی را برای خود به ثبت رساندند، اقدامی که برای همیشه در تاریخ ماندگار شد. آنها این سنت را به قدمت ۱۲ قرن زنده نگه داشته و آن را به دخترانشان منتقل کردند.
لزوم حضور زنان و کودکان در پیاده روی اربعین
3 شهریور 1403 1403-06-19 16:07آخرین مطالب
نقد سریال در انتهای شب
28 شهریور 1403نقد سریال در انتهای شب
28 شهریور 1403سقط جنین در استان بوشهر ۱۵ درصد کاهش یافت
28 شهریور 1403تأکید مدیرسلامت شهرداری تهران بر افزایش فرزندآوری توسط زوجین
28 شهریور 1403همایش ملی «زنان مقاوم؛ مقاومت زنان» برگزار میشود
28 شهریور 1403مطالب پربازدید