همایش ملی واکاوی راهکارهای افزایش جمعیت آغاز به کار کرد
24 شهریور 1403 1403-06-24 13:06همایش ملی واکاوی راهکارهای افزایش جمعیت آغاز به کار کرد
- متادخت
- 24 شهریور 1403
- 1:06 ب.ظ
- No Comments
به گزارش متادخت، دبیر علمی این همایش روز شنبه در گفتوگویی بیان کرد: این همایش در محورهای حقوقی، جغرافیایی، سیاسی و استراتژیک، روانشناختی، سلامت و امنیت غذایی در حال برگزاری است.
به گفته وی در این محورها ۱۰۰ مقاله ارسالی به دبیرخانه همایش پذیرش شد که ۲۰ مورد از آنها در قالب سخنرانی و ۸۰ مورد دیگر به صورت پوستر ارایه میشود.
«محمد موسیزاده» که عضو هیئت علمی دانشگاه مراغه در رشته حقوق است، ادامه داد: مقالات برگزیده در کتابچه همایش منتشر میشود تا در اختیار پژوهشگران قرار گیرد.
وی در خصوص چند و چون برگزاری این همایش نیز گفت: آمارها بیانگر تغییرات جمعیتی و کاهش رشد جمعیت کشور است و نگرانی از پیری جمعیت و کاهش موالید از دغدغههای بسیار مهم مقام معظم رهبری انقلاب در سالهای اخیر به شمار میرود.
وی با بیان اینکه رشد جمعیت کشور پس از دهههای ۵۰ و ۶۰ شمسی روند کاهشی داشته، اضافه کرد: این روند کاهشی هشدار جدی برای اقتدار، پویایی و بالندگی کشور است و مسئله نگرانکننده دیگر، ترکیب و ساختار جمعیت کشور و کاهش سطح باروری است.
«موسیزاده» اضافه کرد: جمعیت جوان و سرمایه انسانی به عنوان یکی از مهمترین ارکان موثر بر توسعه هر کشور از اهمیت خاصی برخوردار است و بستر خلاقیت و پویایی در ابعاد مختلف توسعه اقتصادی – اجتماعی را برای آن کشور فراهم میکند.
به گفته وی با توجه به اهمیت موضوع جمعیت، دانشگاه مراغه با برگزاری این همایش فرصتی فراهم کرد تا محققان، پژوهشگران و افراد صاحبنظر در محورها و ابعاد مختلف، آخرین یافتههای خود را در زمینه جمعیت ارائه کنند.
دبیرخانه مرکز جمعیتپژوهشی در دانشگاه مراغه راهاندازی شود
دبیر علمی اولین همایش ملی واکاوی راهکارهای افزایش جمعیت و تأثیر آن بر نسل آینده بیان کرد: دانشگاه مراغه متقاضی راهاندازی دبیرخانه مرکز جمعیتپژوهشی شمالغرب کشور در این دانشگاه است.
«موسیزاده» افزود: بر همین اساس متن تفاهمنامهای هم در این زمینه تدوین شده است تا در صورت موافقت مسئولان، در حاشیه این همایش ملی به امضا برسد.
جشنواره قدردانی از فعالان حوزه جمعیعت در دانشگاه مراغه برگزار میشود
عضو هیئت علمی دانشگاه مراغه با اشاره به اینکه ۳۰ اردیبهشت ماه روز ملی جمعیت نامگذاری شده، بیان کرد: جشنواره قدردانی از فعالان حوزه جمعیت همزمان با ۳۰ اردیبهشت سال ۱۴۰۴ در دانشگاه مراغه برگزار میشود.
«موسیزاده» با بیان اینکه اعلام خبر برگزاری این جشنواره نیز از برنامههای جنبی اولین همایش ملی واکاوی راهکارهای افزایش جمعیت است، ادامه داد: در این جشنواره از فعالان علمی، میدانی، هنرمندان و دیگر فعالان حوزه جمعیت قدردانی میشود.
رییس دانشگاه مراغه نیز ابراز امیدواری کرد که این همایش زمینه را بیش از پیش برای توسعه مطالعات جمعیت در سطح کشور فراهم کند و افزود: تعدادی از مقالات این همایش نیز پس از داوری در پایگاه «ISC» منتشر میشود.
«محمد زادشکویان» افزود: معیشت جوانان یکی از متغیرهای تاثیرگذار در ازدواج و فرزندآوری است و فرهنگ عمومی حاکم بر جمعیت و افزایش آن هم به عنوان یک مولفه مهم به سرمایهگذاری نیاز دارد.
وی راهکارهایی را هم پیشنهاد داد و افزود: آموزشهای ضمن خدمت کارمندان، برگزاری کارگاههای تخصصی در مدارس و آموزش خانوادهها در سطح محلات میتواند در افزایش جمعیت تاثیرگذار باشد.
به گفته وی دانشگاه مراغه بر اساس مسئولیتی که از لحاظ اجتماعی بر دوش دارد نیز به زودی این آموزشهای محلهمحور را آغاز میکند.
انتظارمان از این همایش ارایه راهکارهای عملی است
معاون استاندار آذربایجانشرقی و فرماندار شهرستان ویژه مراغه نیز ارایه راهکارهای عملی افزایش جمعیت را در این همایش مورد تاکید قرار داد و بیان کرد: مقام معظم رهبری در زمینه افزایش جمعیت و توجه ویژه به آن تاکید دارند اما انتظارات و رضایت ایشان تاکنون جلب نشده است.
«مرتضی مینویی» جمعیت را یکی از شاخصهای قدرت در سطح جهان عنوان کرد و افزود: در خصوص جمعیت ۲ مسیر اصلی شامل «ازدواج آسان و بههنگام» و همچنین «تسهیل فرزندآوری» وجود دارد.
وی فرهنگسازی را هم مهم ارزیابی کرد و ادامه داد: مردم باید با تمام وجود ایمان داشته باشند که خداوند روزیرسان است و «هرآنکس که دندان دهد، نان دهد».
وی با بیان اینکه طی سالهای اخیر در حوزه رسانه به جای ترویج فرهنگ فرزندآوری، ضعف و مشکلات مالی را به خانوادههای پرجمیعت گره زدهاند، اضافه کرد: از سوی دیگر سیاهنمایی بدخواهان هم برای کاهش فرزندآوری جریان دارد.
«مینویی» تصریح کرد: عواقب و آثار سوء تکفرزندی در آینده جامعه به درستی تبیین نمیشود و بسیاری از خانوادهها نسبت به تبعات آن از جمله چالشهای عاطفی فرزندانشان واقف نیستند.
به گزارش ایرنا در این همایش یکروزه که با حمایت سپاه عاشورا و همچنین «سیویلیکا» در حال برگزاری است، علاوه بر سخنرانیهای علمی برخی از مقامات از جمله «شکیبا محبیتبار، دبیر ستاد ملی جمعیت» نیز نقطهنظرهای خودشان را بیان میکنند.
منبع: ایرنا
مطالب مرتبط
سال ۱۴۲۰ رشد جمعیت ایران صفر میشود
یک جمعیت شناس با اشاره به پیر شدن رشد جمعیت کشور در ۱۴۲۰ تاکید کرد: از امروز باید به فکر تامین زیر ساخت های درمانی و رفاهی برای دوران سالمندی کشور باشیم.
چه مشاغلی برای زنان جذابتر است؟
روند نرخ بیکاری زنان و سهم بخش خدمات از اشتغال از ابتدای دهه ۹۰ تا کنون نشان میدهد به طور کلی بین این 2 شاخص رابطهای عکس وجود دارد.
زنان آسیبدیده زیر چتر حمایت شهرداری تهران
زنان و کودکان بیشترین آسیبپذیری را در شهرهای بزرگ دارند.
ارائه بیش از ۲۰۰ طرح از سوی زنان کنشگر مسجدمحور پایتخت
مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران از ارائه بیش از ۲۰۰ طرح قابل اجرا و احراز شده از سوی زنان کنشگر مسجدمحور پایتخت خبر داد.
خشونت علیه زنان و دختران در غزه بیسابقه است
سخنگوی وزارت امور خارجه به سطح بالای خشونت علیه زنان فلسطین اشاره کرد
اعتراضات در فرانسه به خشونت علیه زنان
هزاران نفر در شهرهای مختلف فرانسه علیه خشونت روزافزون علیه زنان اعتراض کردند.
همایش ملی واکاوی راهکارهای افزایش جمعیت آغاز به کار کرد
24 شهریور 1403 1403-06-24 13:06آخرین مطالب
کلفتی
5 آذر 1403سال ۱۴۲۰ رشد جمعیت ایران صفر میشود
5 آذر 1403لایحهای برای حفظ کرامت زنان در برابر خشونت!
5 آذر 1403چه مشاغلی برای زنان جذابتر است؟
5 آذر 1403زنان آسیبدیده زیر چتر حمایت شهرداری تهران
5 آذر 1403مطالب پربازدید