زنان در عرصه‌های گوناگون مقاومت

زنان مقاومت
اگر زنان نمی‌خواستند مقاومت ادامه پیدا کند، اینک در هیچ‌کجا سخن از آرمان فلسطین و مقاومت نبود، هر کجا که آنان خواستند و ایستادند مردان نیز پا به میدان گذاشتند و در راه آرمان فلسطین و مقاومت قدم برداشتند.

به گزارش متادخت، از زمان آغاز و شکل‌گیری مقاومت اسلامی در برابر رژیم صهیونیستی، زنان همواره یکی از ارکان مهم و بازیگر اصلی صحنه مبارزه بوده‌ و هر کجا که لازم است پا به عرصه حضور گذاشته‌اند، هرچند از تمام آنان نامی در تاریخ ثبت نشده باشد اما همگان بر این مسئله اذعان دارند که اگر زنان نمی‌خواستند مقاومت ادامه پیدا کند، اینک در هیچ‌کجا سخن از آرمان فلسطین و مقاومت نبود.

بنابراین می‌توان ادعا کرد مقاومت مردانه بدون حضور زنان شکل نمی‌گرفت همانطور که این مسئله در سال‌های گذشته به وضوح قابل مشاهده است؛ هر کجا که زنان خواستند و ایستادند مردان نیز پا به میدان گذاشتند و در راه آرمان فلسطین و مقاومت قدم برداشتند.

مقاومت زنانه راهبردهای گوناگونی داشته و مسیرهای مختلفی را تجریه کرده است، از زنانی که به طور مستقیم وارد عرصه جهاد و مبارزه مسلحانه شدند و یا دامان خود را محملی برای پرورش مردانی چون سید حسن نصرالله، یحیی سنوار، محمد ظیف و عماد مغنیه کردند.

 

فرماندهانی از جنس زنان

«جمیله الشنطی» عضو دفتر سیاسی جنبش حماس در مصاحبه‌ای با شبکه العالم تاکید کرد که «جایگاه زنان در پست‌های فرماندهی باید تقویت شود همانطور که در که گذشته در برخی از سمت‌ها حضور داشتیم. یعنی وقتی که سه مدیر کل در تشکیلات حماس منصوب می‌شوند حداقل یکی از آنان باید از زنان باشند.».

این نگاه جمیله الشنطی نشان می‌دهد که شرایط برای حضور زنان در عرصه فرمانده و مدیریت سیاسی از قبل محیا‌تر شده است. او که خود اولین زن دفتر سیاسی جنبش حماس در غزه بود، در بمباران جنگنده‌های صهیونیستی به شهادت رسید و مجلس قانون‌گذاری فلسطین در نوار غزه عزای عمومی اعلام کرد.

«لیلا خالد» نیز عضو شورای مرکزی جبهه مردمی آزادی فلسطین و عضو شورای ملی فلسطین، نهاد قانون گذاری سازمان آزادی بخش فلسطین، است و به واسطه دو هواپیما ربایی در جهان معروف شد. حضور این زن در شورای مرکزی و همچنین اقداماتش نشان از توان بالای زنان فلسطینی دارد.

 

آغوشی زنانه برای شهادت

روحیه شهادت و ایثار از واقعیت‌های غیر قابل انکار در میان زنان فلسطین، لبنان و سایر سرزمین‌های مقاومت است. زنانی که با آغوش باز شهادت را می‌پذیرند، چه آنان که با بمباران‌های رژیم صهیونیستی به شهادت می‌رسند و چه آنان که کمر به رزم و جهاد بسته و خود به جنگ سربازان دشمن می‌روند.

«وفا ادریس»، «داریم محمد ابوغیثه»، «عندلیب طقاطقه»، «هبه دراغم»، «ریم صالح الریاشی» و بسیاری دیگر از زنان با انجام عملیات شهادت طلبانه دست به کاری بزرگ زدند و جهان را به حیرت وا داشتند. آنان علاوه‌بر زندگی جهادی در راه مبارزه علیه رژیم صهیونیستی، مرگ خود را نیز در راه آگاهی جهانیان و بیدار کردن وجدان‌های خاموش انتخاب کردند.

وفا ادریس

 

اخباری با رنگ و بوی زنانه

یکی از استراتژی‌های رژیم صهیونیستی حذف هدفمند خبرنگاران و اهالی رسانه برای جلوگیری از پوشش جنایات‌ خود و سرپوش گذاشتن بر آن است. با این همه بسیاری از روزنامه‌نگاران و خبرنگاران با به خطر انداختن جان خود به روایت جنایات اسرائیل پرداختند و در این راه به شهادت رسیدند؛ اما مجامع بین‌المللی برخلاف رسالت خود به سکوت ادامه دادند.

در این میان زنان خبرنگار زیادی بودند که ایستادند و به پیشواز شهادت رفتند تا اخبار نسل‌کشی زنان و کودکان غزه پنهان نماند. از «شیرین ابوعاقله» خبرنگار فلسطینی الجزیره که دو سال پیش به شهادت رسید تا «آمنه حمید» خبرنگار و نویسنده فلسطینی که در اردوگاه الشاطی به همراه دختر خردسالش در بمباران رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند.

خبرنگار مقاومت شیرین ابوعاقله

 

لباس پرستاری به رنگ خون

«رزان النجار» پرستار فلسطینی ساکن غزه در سال 2018 در حالی که مشغول امدادرسانی به مجروحان بود و لباس پرستاری به تن داشت توسط تک تیراندازهای ارتش اسرائیل از ناحیه سر و سینه مورد هدف قرار گرفت و به شهادت رسید.

صدای این خبر مانند بمبی در رسانه‌های دنیا به گوش رسید اما این نه شروع ماجرا و نه پایان آن بود ، از آن زمان تا به امروز تعداد زیادی از کادر درمان که بخشی از آنان را زنان تشکیل می‌دادند در حملات و حشیانه صهیونیست‌ها به مراکز درمانی به شهادت رسیدند.

زنان مقاوما رزان النجار

 

اسارت زنانه

زنان در راه مقاومت طعم اسارت را نیز چشیده‌اند و ایام سخت و طاقت‌فرسایی را در زندان‌های رژیم صهیونیستی گذراندند. در این راه «احلام التمیمی» اولین زنی است که به جنبش حماس پیوست و به دلیل مشارکت در عملیات نظامی در قدس به شانزده سال زندان محکوم شد؛

«قاهره السعدی» به اتهام قاچاق تجهیزات برای مبارزان فلسطینی و منتقل کردن عاملان استشهادی به حبس ابد محکوم شد. همچنین «سعاد غزال»، «هنا ابوخضیر»، «رابعه حمایل» و بسیاری دیگر از زنان فلسطینی که در راه مقاومت در زندان‌های مخوف رژیم سرافرازانه مقاومت کردند.

اسارت زنان مقاومت

 

مادرانی به رنگ آسمان

در این میان نقش مادرانی که سینه به سینه مقاومت را به فرزندان خود منتقل کردند بسیار پررنگ است. زنانی که دامانشان تربیت کننده مردان و زنانی است که می‌توانند دنیا را تکان دهند، مادرانی مانند «آمنه سلاله» مادر شهیدان جهاد، فواد و عماد مغنیه، «مهدیه صفی‌الدین» مادر سید حسن نصرالله، «فاطمه سلیمانی» مادر شهید قاسم سلیمانی و تمام مادران سرزمین‌های اسلامی که مقاومت را با شیره جان خود به فرزندانشان نوشاندند.

آری اینگونه بود که مقاومت رنگ و بوی زنانه به خود گرفت و ثابت شد که هر کجا که نیاز باشد حضوری زنانه شکل خواهد گرفت تا درخت مقاومت ایستاده‌تر از قبل در مقابل هجوم طوفان دژخیمان بایستد.​

 

به گزارش مرضیه ولی حصاری، کارشناس ارشد مطالعات زنان دانشگاه الزهرا

Leave your thought here

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط