جامعهشناسی اینستاگرام در ایران
15 آبان 1403 1403-08-24 9:49جامعهشناسی اینستاگرام در ایران
- متادخت
- 15 آبان 1403
- 12:37 ق.ظ
- No Comments
به گزارش متادخت، شبکه اجتماعی اینستاگرام به عنوان یکی از پرمخاطبترین شبکههای اجتماعی نوین در ایران شناخته میشود که کاربران بسیاری، به خصوص جوانان و نوجوانان، آن را دنبال میکنند. کاربران ایرانی با اهداف متفاوتی به ایجاد و پیگیری صفحات میپردازند و فعالیت در این فضا فراتر از یک ارتباط ساده جمعی است و طیفهای مختلفی نظیر گروههای سنی، شغلی، جنسیتی با این شبکه مأنوس شدهاند؛ به همین دلیل بسیاری از جامعهشناسان این شبکه اجتماعی را که نقش بسزایی در دگرگونی فرهنگ و سبک زندگی ایرانی دارد را به عنوان سوژه مطالعاتی خود برگزیدهاند.
کتاب جامعهشناسی شبکه اجتماعی اینستاگرام در ایران، نوشته پرنیا رضیپور، با نگاهی جامعهشناسانه به بررسی این شبکه اجتماعی پرداخته و معتقد است که شبکه اجتماعی اینستاگرام همانند هر پدیده اجتماعی دیگر کارکردها و کژکارکردهای زیادی دارد که سعی شده است در این کتاب به آن پرداخته شود. از دیدگاه نویسنده این کتاب نمیتواند با تمام خوبیها و بدیهای اینستاگرام به صورت خودکار آن را مفید یا مضر دانست؛ بلکه شبکههای اجتماعی نظیر اینستاگرام بسان چاقویی تیز و برندهای است که در دست جراح میتواند شفابخش و نجات دهنده و در دست انسان جانی کشنده و خطرناک جلوه کند.
این کتاب در چهارفصل نگاشته شده است. فصل اول آن شامل تعاریف، فصل دوم شامل تحلیل محتوا و گونهشناسی جمعی صفحات کابران ایرانی، فصل سوم شامل نظریههای مرتبط با فضای مجازی و شبکه اجتماعی اینستاگرام و فصل چهارم شامل تدوین نظریه لطمه فرهنگی است. خواندن بخشهایی از این کتاب شاید شما را ترغیب کند تا به سراغ این کتاب رفته و دیدگاههای نویسنده را ارزیابی نمایید.
«یکی از کارکردهای شبکه های اجتماعی و به خصوص، شبکه اجتماعی اینستاگرام، آشکار کردن برخی از جرایم و بزههای پنهان و نهان جامعه است. بدان جهت که سالانه میزان قابل توجهی از جرایم به دلایل متعددی آشکار نمیشود و به مرحله کشف و بررسی قضایی نمیرسد. گاهی اشتراکگذاری برخی از جرایم، مانند کودکآزاری، همسرآزاری، حیوان آزاری، جرایم نسبت به محیط زیست و … در فضای اینستاگرام به علت واکنش و انزجار مردم و جامعه در قبال آن، موجب حساسیتهای اجتماعی و به تبع آن کشف زودهنگام جرم و تنبیه بزهکار میشود. از طرفی پخش و انتشار تصاویر مربوط با جرایم حساس در فضای مجازی که عموماً یک فضای جهانی است و انتشار آن نه در سطح یک محیط کوچک جغرافیای، بلکه بازتاب آن در سطح جهانی میتواند یک مسئله فردی و خانوادگی را به یک بازخورد وسیعتر مبدل کند؛ بنابراین همین امر باعث ورود سریعتر ضابطان قضایی برای کشف عاملان آن شده و متخلفان را مورد پیگیری قضایی قرار گیرند.»
جامعهشناسی شبکه اجتماعی اینستاگرام در ایران
پرنیا رضیپور
مطالب مرتبط
جامعهشناسی اینستاگرام در ایران
نمیتوان با تمام کارکردها و کژکارکردهای اینستاگرام به صورت خودکار آن را مفید یا مضر دانست بلکه شبکههای اجتماعی نظیر اینستاگرام بسان چاقویی تیز و برنده هستند که باید دید در دستان چه کسی قرار خواهند گرفت.
پاییز آمد
مرد زندگی «فخری» یک آدم عادی است که علاوه بر همسر، دوست و همراه او بود و با هم و در کنار هم چالشهای زندگی را میگذراندند؛ مثل بسیاری از زوجهای جوان دیگر.
دخترِ بابا
کتاب دخترِ بابا در دستهی کتابهای روانشناسی گنجانده میشود و تلاش کرده است تا به زبان ساده و روشن روابط میان دختران و پدران را تبین کند.
زنان کوچک
رمان زنان کوچک روایتگر زندگی چهار دختر نوجوان خانوادهی مارچ است که پدر آنها به جنگ رفته و مادر خانواده مسئولیتهای خانواده را به دوش میکشد.
یخ در بهشت
یخ در بهشت مجموعهی داستانی است با قلم نویسندگان مختلف که روایتگر زندگی زنان، مادران، خواهران و همسرانی شده است که علاوه بر قهرمانپروری خودشان قهرمان پشت جبهه بودهاند.
چند حبه قند
سارا عرفانی، منتقد و نویسنده حوزه کتاب معتقد است این کتاب روایتی است زنانه، که باید از آن الگوبرداری کرد و اجازه نداد تا این الگوها فقط در حد کتابها باقی بماند.
جامعهشناسی اینستاگرام در ایران
15 آبان 1403 1403-08-24 9:49آخرین مطالب
زنانگی در نسبت با امر سیاسی
23 آبان 1403خشونت علیه زنان و لایحهای که خاک میخورد
23 آبان 1403مطالب پربازدید