جامعهشناسی اینستاگرام در ایران
15 آبان 1403 1403-08-28 8:28جامعهشناسی اینستاگرام در ایران
- متادخت
- 15 آبان 1403
- 12:37 ق.ظ
- No Comments
به گزارش متادخت، شبکه اجتماعی اینستاگرام به عنوان یکی از پرمخاطبترین شبکههای اجتماعی نوین در ایران شناخته میشود که کاربران بسیاری، به خصوص جوانان و نوجوانان، آن را دنبال میکنند. کاربران ایرانی با اهداف متفاوتی به ایجاد و پیگیری صفحات میپردازند و فعالیت در این فضا فراتر از یک ارتباط ساده جمعی است و طیفهای مختلفی نظیر گروههای سنی، شغلی، جنسیتی با این شبکه مأنوس شدهاند؛ به همین دلیل بسیاری از جامعهشناسان این شبکه اجتماعی را که نقش بسزایی در دگرگونی فرهنگ و سبک زندگی ایرانی دارد را به عنوان سوژه مطالعاتی خود برگزیدهاند.
کتاب جامعهشناسی شبکه اجتماعی اینستاگرام در ایران، نوشته پرنیا رضیپور، با نگاهی جامعهشناسانه به بررسی این شبکه اجتماعی پرداخته و معتقد است که شبکه اجتماعی اینستاگرام همانند هر پدیده اجتماعی دیگر کارکردها و کژکارکردهای زیادی دارد که سعی شده است در این کتاب به آن پرداخته شود. از دیدگاه نویسنده این کتاب نمیتواند با تمام خوبیها و بدیهای اینستاگرام به صورت خودکار آن را مفید یا مضر دانست؛ بلکه شبکههای اجتماعی نظیر اینستاگرام بسان چاقویی تیز و برندهای است که در دست جراح میتواند شفابخش و نجات دهنده و در دست انسان جانی کشنده و خطرناک جلوه کند.
این کتاب در چهارفصل نگاشته شده است. فصل اول آن شامل تعاریف، فصل دوم شامل تحلیل محتوا و گونهشناسی جمعی صفحات کابران ایرانی، فصل سوم شامل نظریههای مرتبط با فضای مجازی و شبکه اجتماعی اینستاگرام و فصل چهارم شامل تدوین نظریه لطمه فرهنگی است. خواندن بخشهایی از این کتاب شاید شما را ترغیب کند تا به سراغ این کتاب رفته و دیدگاههای نویسنده را ارزیابی نمایید.
«یکی از کارکردهای شبکه های اجتماعی و به خصوص، شبکه اجتماعی اینستاگرام، آشکار کردن برخی از جرایم و بزههای پنهان و نهان جامعه است. بدان جهت که سالانه میزان قابل توجهی از جرایم به دلایل متعددی آشکار نمیشود و به مرحله کشف و بررسی قضایی نمیرسد. گاهی اشتراکگذاری برخی از جرایم، مانند کودکآزاری، همسرآزاری، حیوان آزاری، جرایم نسبت به محیط زیست و … در فضای اینستاگرام به علت واکنش و انزجار مردم و جامعه در قبال آن، موجب حساسیتهای اجتماعی و به تبع آن کشف زودهنگام جرم و تنبیه بزهکار میشود. از طرفی پخش و انتشار تصاویر مربوط با جرایم حساس در فضای مجازی که عموماً یک فضای جهانی است و انتشار آن نه در سطح یک محیط کوچک جغرافیای، بلکه بازتاب آن در سطح جهانی میتواند یک مسئله فردی و خانوادگی را به یک بازخورد وسیعتر مبدل کند؛ بنابراین همین امر باعث ورود سریعتر ضابطان قضایی برای کشف عاملان آن شده و متخلفان را مورد پیگیری قضایی قرار گیرند.»
جامعهشناسی شبکه اجتماعی اینستاگرام در ایران
پرنیا رضیپور
مطالب مرتبط
تاریخ اجتماعی زنان در عصر قاجار
زوایای پنهان زندگی زنان در قاجار همواره یکی از جذابترین سوژهها برای ساخت فیلم و سریالها بوده است، اما چه میزان از این تولیدات رسانهای به واقعیت نزدیک هستند؟
هست یا نیست؟
سرعتم را روی تردمیل زیاد میکنم، باید کمی بدوم… با شخصیت، با شعور، با ادب… همهاش تصور من بود، تصور من بود که نگاهم میکنند و توی دلششان میگویند چه خانم با شخصیتی.
کنوانسیون رفع کلیه اشکال تبعیض علیه زنان
این کتاب به نقد اصولی کنوانسیون رفع کلیه اشکال تبعیض علیه زنان و ارائه دیدگاههای اسلامی میپردازد.
سرکار علیه
ما برای چه درس میخوانیم؟ این سوال شاید دیرینهترین سوال زندگی من باشد. از اول دبستان که صبحها گریه میکردم و خودم را به مریضی میزدم تا به مدرسه نروم تا همین حالا.
فدک در تاریخ
دادخواهی فدک شروع یک انقلاب زنانه بود و شهید صدر تلاش کرده تا آن چه را که بر فدک گذشته به تصویر بکشد و قیام فاطمی را که انقلاب با جلوهای سیاسی بود مورد بررسی قرار دهد.
جامعهشناسی اینستاگرام در ایران
نمیتوان اینستاگرام را به صورت خودکار مفید یا مضر دانست بلکه شبکههای اجتماعی بسان چاقویی تیز و برنده هستند که باید دید در دستان چه کسی قرار خواهند گرفت.
جامعهشناسی اینستاگرام در ایران
15 آبان 1403 1403-08-28 8:28آخرین مطالب
سینمای دهه 90؛ عبور از تابوها
22 آذر 1403سینمای دهه 90؛ عبور از تابوها | زنان در سینما
22 آذر 1403معابر قم بهنام بانوان شهید مزین شود
20 آذر 1403مطالب پربازدید