کنوانسیون رفع کلیه اشکال تبعیض علیه زنان
4 آذر 1403 1403-09-07 13:54کنوانسیون رفع کلیه اشکال تبعیض علیه زنان
- متادخت
- 4 آذر 1403
- 11:23 ق.ظ
- No Comments
به گزارش متادخت، کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان یک معاهده بینالمللی است که در 18 دسامبر 1979 در مجمع عمومی سازمان ملل متحد مورد پذیرش قرار گرفت و در سال 1981 به اجرا درآمد. این کنوانسیون زائیده پارادایم فمینیستی است که طبیعتا با چارچوبهای فکری اسلام همخوانی ندارد به دلیل همین اختلاف نظرها، ایران از پیوستن به این کنوانسیون خودداری کرده است.
کتاب کنوانسیون رفع کلیه اشکال تبعیض علیه زنان نوشته دکتر فریبا علاسوند، به نقد اصولی این کنوانسیون و ارائه دیدگاههای اسلام در حوزه فعالیتهای سیاسی، اجتماعی و علمی زنان میپردازد تا این مسئله را به اثبات برساند که در اسلام زنان هیچگاه دچار محدودیت نبودهاند و مسئله فمینیسم یک پدیده کاملا غربی است که در زمینههای معرفتی، روانی و اجتماعی غرب تدوین شده است. ایشان پس از ارائه گزارش کوتاه از زمینههای پیدایش فمینیسم و گرایشهای آن به تبین و تحلیل و نقد کنوانسیون پرداخته است.
«ملت روم جزء اولين مللى است كه قوانين مدنى را وضع نمود (حدود 400 سال قبل از ميلاد)؛ با اين حال زنان را از موضوع قانونهاى انسانى خارج ديد. ملتى كه حقوق انسانى را براى مردان به بهترين شكل ممكن براى آن روزگار تدوين مىكند، چنان سيطرهاى به آنان در عرصه خصوصى خانواده مىدهد كه در سايه آن مىتوانند با صلاح ديد خود كمر به قتل همسر خويش نيز ببندند.
در اين ميان به دليل خروج زنان از حيطه قانون، هيچ دادرسى به شكايات آنها رسيدگى نمىكند و از هيچ حمايت قانونى برخوردار نيستند. گفتنى است كه زنان در امتهاى متمدنى نظير چين و هند، مصر قديم و ايران نيز وضعيت بهترى ندارند. در تمام تكاليف و وظايف شاق و شكننده با مردان شريكاند، اما از حقوق آنها برخوردار نيستند. علاوه بر آن كه وظايف مختص، نظير خانهدارى، بچهدارى و اطاعت از شوهر در همه اوامر او نيز به عهده آنان است. علامه طباطبايى(رحمهم الله) در اين باره مىنويسد: با اين وصف اوضاع زنان نزد اين ملل و طوايف، به هر حال، بهتر از وضعيت زنانى بود كه در قبايل غيرمتمدن زندگى مىكردند؛ چرا كه ديگر به قصد خوردن گوشت آنها، آنها را نمىكشتند…»
کنوانسیون رفع کلیه اشکال تبعیض علیه زنان
فریبا علاسوند
مطالب مرتبط
تاریخ اجتماعی زنان در عصر قاجار
زوایای پنهان زندگی زنان در قاجار همواره یکی از جذابترین سوژهها برای ساخت فیلم و سریالها بوده است، اما چه میزان از این تولیدات رسانهای به واقعیت نزدیک هستند؟
هست یا نیست؟
سرعتم را روی تردمیل زیاد میکنم، باید کمی بدوم… با شخصیت، با شعور، با ادب… همهاش تصور من بود، تصور من بود که نگاهم میکنند و توی دلششان میگویند چه خانم با شخصیتی.
کنوانسیون رفع کلیه اشکال تبعیض علیه زنان
این کتاب به نقد اصولی کنوانسیون رفع کلیه اشکال تبعیض علیه زنان و ارائه دیدگاههای اسلامی میپردازد.
سرکار علیه
ما برای چه درس میخوانیم؟ این سوال شاید دیرینهترین سوال زندگی من باشد. از اول دبستان که صبحها گریه میکردم و خودم را به مریضی میزدم تا به مدرسه نروم تا همین حالا.
فدک در تاریخ
دادخواهی فدک شروع یک انقلاب زنانه بود و شهید صدر تلاش کرده تا آن چه را که بر فدک گذشته به تصویر بکشد و قیام فاطمی را که انقلاب با جلوهای سیاسی بود مورد بررسی قرار دهد.
جامعهشناسی اینستاگرام در ایران
نمیتوان اینستاگرام را به صورت خودکار مفید یا مضر دانست بلکه شبکههای اجتماعی بسان چاقویی تیز و برنده هستند که باید دید در دستان چه کسی قرار خواهند گرفت.
کنوانسیون رفع کلیه اشکال تبعیض علیه زنان
4 آذر 1403 1403-09-07 13:54آخرین مطالب
معابر قم بهنام بانوان شهید مزین شود
20 آذر 1403مطالب پربازدید