چه زمانی برای آموزش تاب آوری به کودکان مناسب است؟
30 فروردین 1402 1402-02-30 13:30چه زمانی برای آموزش تاب آوری به کودکان مناسب است؟
- متادخت
- 30 فروردین 1402
- 11:58 ق.ظ
- No Comments
به گزارش متادخت، آموزش مهارت تابآوری به کودکان به صورت فوری امکانپذیر نیست و یک فرایند زمانبر است به همین خاطر میبایست والدین آموزششان را از همین امروز شروع کنند تا هر چه زودتر به نتیجه برسند. هر چقدر سن کودک کمتر باشد ذهن فراگیرتری دارد، زیرا ذهن آنها هنوز به صورت کامل شکل نگرفته و توانایی بهتری برای یادگیری و تطبیق دارند.
تحقیقات نشان داده است که وقتی کودکان شروع به رفتن به مهد کودک میکنند 95 درصد ذهنشان شکل گرفته است، پس هر چه زودتر شروع به یادگیری مهارتهای تابآوری کنند بهتر است.
البته مهارت تابآوری برای کودکان به این معنی نیست که آنها باید از کشف تجربههای جدیدی که ممکن است به شکست منجر شود منع شوند. در واقع تابآوری به دنبال سرکوب اضطراب در فرزندان نیست بلکه این هدف را دنبال میکند تا مهارت پذیرش سختیها را یاد بدهد.
نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد این است که دلیلی وجود ندارد که افراد تابآور، جهان را با دیدی سرشار از خوبی و شادی ببینند. این مهارت به افراد کمک میکند تا از شکستهایشان درس بگیرند و در برابر آنها توانایی تطبیقپذیری و مواجهه بیشتری از خودشان نشان دهند.
افراد تابآور درست مثل سایر افراد وقتی با فرد عزیز زندگیشان دچار اختلاف میشوند، غصه، اندوه و درد را تجربه میکنند و درست مثل سایر افراد در زندگی با عدم قطعیتهای بسیاری مواجه میشوند، اما آنها یک تفاوت دارند؛ نگرش آنها به زندگی باعث میشود که همواره با سختیها مبارزه کنند و خودشان را با شرایط تطبیق دهند.
یکی از رواندرمانگرهای حوزه کودک معتقد است که سختترین مرحله در طی فرایند تابآور ساختن کودکان، قانع کردن والدین برای آموزش این مهارتها از سنین پایین به فرزندانشان است. داشتن فرزندانی که تابآوری بالایی دارند مزایایی دارد که دانستن آن میتواند والدین را به آموزش ترغیب کند.
کودکان تابآور عموماً یادگیری بهتری دارند و در فرایند تحصیل موفقتر هستند. آنها علیرغم داشتن مشکلات و بیماری غیبتهای کمتری دارند و سریعتر بهبود پیدا میکنند و رفتارهای پرخطر کمتری از خودشان نشان میدهند. در بزرگسالی خودپرهیزی بیشتری در مقابله با مواد مخدر دارند. آنها عموماً شرایط جسمانی و سلامت فیزیکی بهتری دارند و آخرین مورد این که در تعاملات اجتماعی رفتار بهتری از خودشون نشان میدهند.
مطالب مرتبط
شکاف جنسیتی در هوش مصنوعی
در فناوری نوین هوش مصنوعی نیز همچنان قدرت و جریان اصلی این تکنولوژی در انحصار مردان است و بخشهای مهم اعم از تحلیلگران و توسعهدهندگانِ داده و یا تصمیمگیران و مدیران اصلی در میان مردان تقسیم میشود.
جای پای زنان در تاریخ شیعی
ارائه برداشتهای یکسویه از دین و یا عدم طرح روایات و احادیث مرتبط با اهمیت نقش مردان در تعامل با زنان مانع از نمایش تصویر عادلانه و صحیحی از دین در بین برخی از افراد شده است.
دهه 80 سینما؛ زن سنتی، زیرِ ضربِ زن مدرن!
سینمای دهه 80 در تقابل زن سنتی و زن مدرن، طرف زن مدرن را گرفته است. زنی که در دهه 70 در پی یافتن هویت خویش بود در این دهه برای هویت مستقل فردی خود در برابر خانواده میایستد و از آن عبور میکند.
دختران دانشآموز شهید راه انقلاب
در میان شهدای دانشآموز، دختران دانشآموزی بودند که جانشان را در پای هدف خود گذاشته و در همان نوجوانی ره صد ساله را یک شبه پیمودند.
بحران تفریح برای دختر نوجوان
دختر نوجوان برای تفریح نیازمند مکانی امن، راحت و سرگرمی سالم، جذاب و مناسب سن خود است، همچنین هیجان و تنوع از جمله پارامترهای جدانشدنی تفریحات نسل جوان هستند که بیتوجهی به آنان میتواند نتیجه هر تلاشی را بیثمر کند.
الگوی مرد انقلاب اسلامی، همگام با الگوی سوم زن
وقتی از الگویسوم زن سخن میگوییم، حتما روی دیگری ذیل گفتمان انسان انقلاب اسلامی وجود دارد و آن الگوی مرد انقلاب اسلامی است که در تلاقی نقشها با زنان، خود را نشان میدهد.
چه زمانی برای آموزش تاب آوری به کودکان مناسب است؟
30 فروردین 1402 1402-02-30 13:30آخرین مطالب
هوش مصنوعی و عدالت جنسیتی
30 آبان 1403ام غانم
30 آبان 1403نقش زنان در حوزه مقاومت بر اساس مدلهای اسلامی
30 آبان 1403مطالب پربازدید