شاخصه های یک کودک تاب آور
23 اردیبهشت 1402 1402-05-04 14:40شاخصه های یک کودک تاب آور
- متادخت
- 23 اردیبهشت 1402
- 10:39 ق.ظ
- No Comments
به گزارش متادخت، واژه تابآوری را بارها شنیدهاید. این کلمه در علوم مختلف معنای متفاوتی دارد، برای مثال در بیولوژی تابآوری به معنی توان یک جاندار برای بقاء در محیطی پر از مهاجم است. در علوم مهندسی به مفهوم ویژگیهای مقاومتی سیستم در برابر خطر احتمالی است. وقتی این مفهوم پیچیده را برای انسان به کار میبریم در سادهترین حالت، به توانایی انعطاف و اثرپذیری فرد در مقابل واقعه یا تنش و اتفاقی که برای انسان ناگوار است معنا میشود.
تابآوری باعث میشود فرد رو به جلو حرکت کند و خودش را ترمیم نماید. نکتهای که بسیار مهم به نظر میرسد این است که تابآوری امری ذاتی نیست و به عنوان یک مهارت قابل پرورش و ارتقاء است؛ البته همه انسانها میزانی از تابآوری را دارا هستند.
لازم است بدانید که تابآوری به این معنی نیست که فرد در موقعیتی که فشار روانی برایش ایجاد شده، دلگیر، خسته و یا دلسرد نباشد بلکه به این معنی است که فرد تابآور در مقایسه با افرادی که از تابآوری کمتری برخوردارند از بحران زندگی راحتتر و سریعتر عبور میکنند.
امروزه یکی از مهارتهایی که مورد توجه خانوادهها قرار گرفته، تابآوری کودکان و نوجوانان است. دنیای امروز به مکانی سخت برای زندگی تبدیل شده است و جو رقابتی در جامعه به حدی شدید است که اعتماد به نفس پایین و ضعف در مهارتهای ارتباطی میتواند فرزندان را با چالشهای بزرگی رو به رو کند. به همین دلیل نیاز است کودکان یاد بگیرند چگونه در این مسیر قدم بردارند که به رغم وجود سختیها و دشواریها بتوانند با چالشها کنار بیایند.
کودکان تابآور علاوه بر این که معمولاً در فعالیتهای اجتماعی احساس راحتی میکنند و از ایجاد ارتباط هراسی ندارند از لحاظ اجتماعی نیز توانمند هستند، به این معنا که آنها دقیقا میدانند چگونه با همسالان خود، والدین و بقیه افراد بالغ ارتباط برقرار کنند و از کمک آنها استفاده نمایند. .
کودکان تابآور توانایی بیشتری برای مدیریت احساسات و عواطف خود دارند. آنها از این توانایی برخوردارند که روی محیطی که در آن زیست میکنند تاثیر بگذارند و برای حل مشکلات برنامهریزی کنند.
این کودکان تابآور غالباً مثبتنگر هستند. آنها به چالشهای پیشرو بدبینانه نگاه نمیکنند و حتی سعی میکنند از بین شکستهایشان یک نکته مثبت پیدا کنند. یک کودک تابآور به معنادار بودن زندگی باور دارد. این کودکان عموماً چالشها و مسائل زندگی را نقطه پایان نمیبینند. آنها اهداف بزرگی دارند و به تبع ترسی از دنبال کردن علائق خود ندارند.
و آخرین مورد این که کودکان تابآور مهارت بیشتری در حل مسئله دارند. آنها هیچ هراسی از به کار بردن مهارتها و استعدادهای خود ندارند و برای گرفتن تصمیم درست تمام خلاقیت و صبرشان را به کار میگیرند. همچنین آنها از انعطافپذیری خوبی در مسیر دستیابی به اهدافشان برخوردارند؛ در واقع همیشه راههای تکراری برای رسیدن به اهدافشان انتخاب نمیکنند و ترسی از کشف دنیاهای جدید ندارند.
مطالب مرتبط
مرد و زنِ همراه، خانواده متعادل
در خانواده متعادل برخلاف خانوادههای متحجر و مدرن، رشد تمام اعضای خانواده گاه با فداکاری و گذشت یکی از اعضا رقم و گاه با همراهی و درک متقابل از یکدیگر میخورد.
شکاف جنسیتی در هوش مصنوعی
در فناوری نوین هوش مصنوعی نیز همچنان قدرت و جریان اصلی این تکنولوژی در انحصار مردان است و بخشهای مهم اعم از تحلیلگران و توسعهدهندگانِ داده و یا تصمیمگیران و مدیران اصلی در میان مردان تقسیم میشود.
جای پای زنان در تاریخ شیعی
ارائه برداشتهای یکسویه از دین و یا عدم طرح روایات و احادیث مرتبط با اهمیت نقش مردان در تعامل با زنان مانع از نمایش تصویر عادلانه و صحیحی از دین در بین برخی از افراد شده است.
دهه 80 سینما؛ زن سنتی، زیرِ ضربِ زن مدرن!
سینمای دهه 80 در تقابل زن سنتی و زن مدرن، طرف زن مدرن را گرفته است. زنی که در دهه 70 در پی یافتن هویت خویش بود در این دهه برای هویت مستقل فردی خود در برابر خانواده میایستد و از آن عبور میکند.
دختران دانشآموز شهید راه انقلاب
در میان شهدای دانشآموز، دختران دانشآموزی بودند که جانشان را در پای هدف خود گذاشته و در همان نوجوانی ره صد ساله را یک شبه پیمودند.
بحران تفریح برای دختر نوجوان
دختر نوجوان برای تفریح نیازمند مکانی امن، راحت و سرگرمی سالم، جذاب و مناسب سن خود است، همچنین هیجان و تنوع از جمله پارامترهای جدانشدنی تفریحات نسل جوان هستند که بیتوجهی به آنان میتواند نتیجه هر تلاشی را بیثمر کند.
شاخصه های یک کودک تاب آور
23 اردیبهشت 1402 1402-05-04 14:40آخرین مطالب
اعتراضات در فرانسه به خشونت علیه زنان
4 آذر 1403مطالب پربازدید