زن زیادی
2 خرداد 1403 1403-04-04 9:34زن زیادی
- متادخت
- 2 خرداد 1403
- 4:13 ب.ظ
- No Comments
به گزارش متادخت، جلال آلاحمد در ادبیات داستانی ایران نامآشناست و کمتر کسی را میتوان یافت که کتابی از او نخوانده باشد. جلال در جنبش روشنفکری ایران و ادبیات داستانی تأثیرگذار بوده است.
شخصیتهای زن در داستانهای جلال متأثر از فضای مردسالاری جامعهی آن روزگار بودند. زن در داستانهای او معمولاً از خود هیچ اختیاری نداشته و از سوی مردان مورد اذیت و آزار قرار میگیرد. کتاب زن زیادی نیز روایتگر داستان زنان مفلوکی است که هویت مستقلی از خود ندارند و در محیطی زندگی میکنند که آزادی و تساوی برای آنان معنا ندارد. این کتاب مجموعهای از نُه داستان است. زنان این کتاب یا هوو دارند یا به دنبال دوا و درمان برای بچهدار شدن و یا در حال نیش و کنایه زدن به همدیگر هستند. در واقع جلال تلاش کرده است داستان بدبختی زنان طبقه متوسط و پایین را به نمایش بگذارد.
نثر داستانهای آل احمد آکنده از اصطلاحات روزمرهی مردمی و آمیخته با ادبیات عامیانه است؛ به همین دلیل جذابیت خاصی هم برای خوانندگان زمان حیاتش و هم برای خوانندگان معاصر دارد.
***
این حرفها را اگر آدم برای کسی نگوید، دلش میترکد. چه طور میشود تحملش را کرد که پس از سی و چهار سال ماندن در خانه پدر، سر چهل روز آدم را دوباره برش گردانند بیخ ریش بابا ببندند؟ حالا که مردم این حرفها را میزنند چرا خودم نزنم؟ آن هم خدایا خودت شاهدی که من تقصیری نداشتم. آخر من چه تقصیری داشتم؟ حتی یک جفت جوراب بیقابلیت هم نخواستم که برایم بخرد. خود از خدا بیخبرش از هم چیز هم خبر داشت. میدانست چند سالم است. یک بار هم سر و رویم را دیده بود. پدرم برایش گفته بود یک بار دیدن حلال است. از قضیه موی سرم هم باخبر بود. تازه مگر خودش چه دسته گلی بود؟ یک آدم شل و بدترکیب ریشو با آن عینکهای کلفت و دسته آهنیاش…
***
پارگراف کوتاهی از داستان کوتاه زن زیادی که در بالا آمده است نشان از جذابیت قلم نویسنده و همراه کردن مخاطب را با خود دارد.
کتاب زن زیادی
نوشته جلال آل احمد
مطالب مرتبط
بانوی اول
او بانوی اول مکه بود، زیرا هیچ زنی از لحاظ موقعیت اجتماعی به گرد پایش هم نمیرسید.
زنان تنگستان
کتاب زنان تنگستان روایتی از مجاهدتهای زنان تنگستانی در مبارزات ضداستعماری است که توسط مرتضی کریمی به رشته تحریر درآمده است.
جای پای زینب؛ پدیدارشناسی پیادهروی زنان ایرانی در اربعین
کتاب جای پای زینب؛ پدیدارشناسی پیادهروی زنان ایرانی در اربعین است که توسط محمدتقی کرمی، پژوهشگر و مدرس جامعهشناسی و مطالعات زنان، به رشته تحریر درآمده است.
این کتاب دارای ساختاری پژوهشی است و ذهنیت میدان را روایت میکند. در واقع میدان همان زنانی هستند که در ذهن خود این گونه میپندارند که جا پای حضرت زینب گذاشته و راه او را ادامه میدهند.
هفته چهل و چند
من وقتی ماهور به دنیا اومد خیلی سردرگم بودم. دنیام عوض شده بود، همهچیز به هم ریخته بود، اون موقع این کتاب تازه چاپ شده بود و یکی از دوستام به من هدیهاش کرد. بیست روایت در مورد مادری. هر چیزی که فکر کنی تو این کتاب هست، دغدغهها، ترسها، شیرینیها…
نقش زنان در انقلاب مشروطه ایران
کتاب نقش زنان در انقلاب مشروطه ایران نوشته علی سربندی به بررسی نقش زنان در دوران انقلاب مشروطه ایران پرداخته است و تلاش کرده تا تحلیلی دقیق و تاریخی از نقش ناپیدای زنان را در انقلاب مشروطیت بازنمایی کند.
پژواک اسارت
عاشورا از حوادث بزرگ عالم و بزرگترین حادثه در تاریخ اسلام است و در این حادثه بزرگ دو قهرمان بزرگ حضور داشتهاند و بدون حضور ایشان کربلا از هر مفهوم و معنایی خالی بود؛ اولین نفر از این دو حضرت حسین و دومین آنها عقیله بنیهاشم زینب کبری.
زن زیادی
2 خرداد 1403 1403-04-04 9:34آخرین مطالب
نقد سریال در انتهای شب
28 شهریور 1403نقد سریال در انتهای شب
28 شهریور 1403سقط جنین در استان بوشهر ۱۵ درصد کاهش یافت
28 شهریور 1403تأکید مدیرسلامت شهرداری تهران بر افزایش فرزندآوری توسط زوجین
28 شهریور 1403همایش ملی «زنان مقاوم؛ مقاومت زنان» برگزار میشود
28 شهریور 1403مطالب پربازدید