کاهش ۲.۷ درصدی تعداد دانشجویان و افزایش زنان دانشجو
10 تیر 1403 1403-04-10 16:40کاهش ۲.۷ درصدی تعداد دانشجویان و افزایش زنان دانشجو
- متادخت
- 10 تیر 1403
- 4:39 ب.ظ
- No Comments
به گزارش متادخت، موسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی به عنوان یکی از مراجع ارائه آمار آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است و مجموعه آمارهای آموزش عالی را هر ساله جمعآوری کرده و در قالب کتابی به نام آمار آموزش عالی ایران منتشر میکند. جدیدترین آمار در این حوزه به نام کتاب آمار آموزش عالی ایران سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ اخیرا منتشر شد و رئیس موسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی در نشستی با خبرنگاران مهمترین آمارهای آن را تبیین کرد.
آمارهای ارائه شده در این کتاب شامل آمار و اطلاعات مربوط به دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی و موسسات آموزش عالی غیردولتی-غیرانتفاعی همچنین موسسات آموزش عالی وابسته به دستگاه های اجرایی کشور در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۲ است.
همچنین این کتاب شامل شش فصل است که در هر فصل آن به بررسی یکی از بخش های نظام آموزش عالی پرداخته شده است. در فصل اول تا فصل سوم آن آمار ثبت نام شدگان، دانشجویان و دانش آموختگان به تفکیک، جنسیت، وابستگی، شیوه آموزشی و غیره در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ ارائه شده است.
همچنین در فصل چهارم کتاب آمار آموزشگران دانشگاهی به تفکیک نوع خدمت، مرتبه علمی، جنسیت، وابستگی به تصویر کشیده شده است. فصل پنجم کتاب؛ شامل آمار کارکنان غیرآموزشی است که به تفکیک مدرک تحصیلی، جنسیت و وابستگی، ارائه شده است. در فصل ششم یا فصل آخر کتاب روند رشد برخی از اقلام آماری در دوره ۱۰ ساله بررسی شده است.
جمعیت دانشجویی کشور در سال گذشته
بر اساس آمار منتشر شده در این کتاب در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ تعداد کل دانشجویان در موسسههای آموزش عالی کشور برابر ۳ میلیون و ۲۴۹ هزار و ۶۰۱ نفر بود. آمارها نشان میدهد ۲ میلیون و ۸۲۰ هزار و ۹۱۲ دانشجو (معادل ۸۶.۸ درصد) در دوره های حضوری دانشگاه ها شامل روزانه، نوبت دوم یا شبانه، پردیسها و پودمانیها حضور داشتند. همچنین ۳۹۶ هزار و ۲۱۵ دانشجو به صورت نیمه حضوری (روزانه، فراگیر و نیمه حضوری) (معادل ۱۲.۲ درصد) مشغول به تحصیل بودند.
افزون بر این، ۲ میلیون و ۶۶۳ هزار و ۲۱۳ نفر از دانشجویان در مجموع دانشگاههای دولتی و غیردولتی به صورت روزانه تحصیل میکنند که ۹۳.۵ درصد دانشجویان را شامل میشود. البته باید در نظر داشت که از این تعداد ۱ میلیون و ۲۴۷ هزار و ۳ نفر فقط در دانشگاههای دولتی به شکل روزانه مشغول به تحصیل هستند که به معنای تحصیل رایگان آنهاست و این رقم ۴۰ درصد کل دانشجویان را شامل میشود. از این تعداد ۵۹۱ هزار و ۹۳۸ نفر زن هستند. ۱ درصد به شیوه الکترونیکی، ۴.۱ درصد به صورت شبانه، ۰.۶ درصد دانشجویان به شیوه فراگیر و ۰.۷ درصد دانشجویان در پردیس مشغول به تحصیل بودهاند.
زنان؛ بیش از ۵۰ درصد دانشجویان
مطابق آمار موسسه پژوهش و برنامه ریزی وزارت علوم از میان ۳ میلیون و ۲۴۹ هزار و ۶۰۱ دانشجوی مشغول به تحصیل در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ تعداد یک میلیون و ۶۳۱ هزار و ۹۶ دانشجو زن و یک میلیون و ۶۱۸ هزار و ۵۰۵ دانشجو مرد هتند.
به طور کلی در سال تحصیلی مذکور ۵۰.۲ درصد دانشجویان را زنان و ۴۹.۸ درصد از دانشجویان را مردان تشکیل میدهند.
تعداد دانشجویان دولتی و غیردولتی
بررسی توزیع دانشجویان موسسات آموزشی عالی در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ بیانگر این است که ۵۶.۲ درصد (معادل یک میلیون و ۸۲۵ هزار و ۹۲۷ نفر) از دانشجویان در موسسات بخش دولتی و ۴۳.۸ درصد (یک میلیون و ۴۲۳ هزار و ۶۷۴ نفر) در موسسات غیردولتی مشغول به تحصیل بودند.
۶۳ درصد دانشجویان در مقطع کارشناسی
توزیع درصد دانشجویان موسسات آموزش بر اساس مقطع تحصیلی بیانگر این است که ۴۰۸ هزار و ۳۱۹ نفر (۱۲.۶ درصد) در مقطع کاردانی، ۲ میلیون و ۷۵ هزار و ۲۲۲ دانشجو (۶۳.۹ درصد) در دوره کارشناسی، ۵۲۶ هزار و ۲۴۸ دانشجو ( ۱۶.۲ درصد) در مقطع کارشناسی ارشد، ۱۰۲ هزار و ۱۱۹ نفر (۳.۱ درصد) در دوره دکتری حرفهای و ۱۳۷هزار و ۶۹۳ دانشجو (۴.۲ درصد) در مقطع دکتری تخصصی مشغول به تحصیل بودند.
مقایسه جمعیت دانشجویی در چهار سال گذشته
مطابق آمار موسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی جمعیت دانشجویی در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ برابر ۳ میلیون و ۲۴۹ هزار و ۶۰۱ نفر بود. در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ در دانشگاههای کشور در مجموع ۳ میلیون و ۳۴۲ هزار و ۲۲۰ نفر مشغول به تحصیل بودند.
براساس آمار اعلامی موسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی تعداد دانشجویان کشور در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ نیز به ۳ میلیون و ۷۰ هزار و ۷۴۸ نفر و در سال تحصیلی سال تحصیلی ۹۸-۱۳۹۹ به ۳ میلیون و ۱۸۲ هزار و ۹۸۹ نفر رسید.
مقایسه جمعیت دانشجویی در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ و ۱۴۰۰-۱۴۰۱ نشان میدهد که جمعیت دانشجوی در این دوسال ۲.۷ درصد کاهش یافته است. البته جمعیت دانشجویی در سال گذشته نسبت به چهار سال قبل از آن ۲ درصد افزایش داشته است.
منبع: ایرنا
مطالب مرتبط
نقش تصمیم گیری زنان در محیط زیست باید افزایش یابد
شهردار کرمانشاه با بیان اینکه زنان توجه ویژه ای به محیط زیست دارند گفت: اما نقش آنان در مالکیت و تصمیم گیری پایین است که باید افزایش یابد.
لالایی مادرانه در عصر فناوریهای دیجیتال چه میشود؟
از قدیم و ندیم کودکان با « قصه لالاییهای » شبانه مادر به خواب میرفتند، مادران نسل به نسل این قصه لالاییها را که بیشتر داستانها حماسی و یا اجتماعی بومی مناطق خود بود برای نوزادان و کودکان خود با لحنی آرام و دلنشین میخوانند که به عقیده آنها رویکرد تربیتی داشت اما در گذر زمان مادرانی هستند که خود به دلیل ناآشنایی از ظرفیت لالاییها ، از بازگو کردن آن برای کودکانشان باز ماندهاند.
همکاری اسکاپ و ایران برای مقابله با ریزگردها و توانمندسازی زنان
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و دبیرکل اسکاپ، تفاهم کردند در خصوص مقابله با بلایای طبیعی و زیست محیطی و همچنین توانمندسازی زنان همکاری کنند.
دعوت از ۲۰ بازیکن به اردوی تیم ملی فوتسال زنان
کادرفنی تیم ملی فوتسال زنان اسامی ۲۰ بازیکن دعوت شده به اردوی این تیم را اعلام کرد.
طلاق، بیشترین آسیب روحی برای زنان را رقم میزند
طلاق یکی از آسیبهایی است که اگر برای حین و بعد از آن برنامهریزی مناسبی نشود، زمینه آسیبهای بزرگتری را فراهم میکند. یکی از بزرگترین آسیبهای طلاق، ضربه روحی است که اغلب خانمها را در گیر میکند. به همین خاطر برنامه سیاستگذاران بهخصوص معاون زنان در این زمینه بسیار مهم و اثرگذار است.
کمیته اندیشهورز ورزش بانوان در قم آغاز به کار کرد
نخستین جلسه کمیته اندیشهورز ورزش بانوان استان قم با هدف ترویج فرهنگ ورزش و افزایش مشارکت زنان در فعالیتهای ورزشی برگزار شد؛ این نشست با حضور مدیرکل ورزش و جوانان، بانوان متخصص و مسئولان شهری، به بررسی برنامههای عملیاتی پرداخت.
کاهش ۲.۷ درصدی تعداد دانشجویان و افزایش زنان دانشجو
10 تیر 1403 1403-04-10 16:40آخرین مطالب
مرد و زنِ همراه، خانواده متعادل
3 آذر 1403برید زندگی کنید
3 آذر 1403مطالب پربازدید