نگاهی به طرحهای دولت برای ارتقای امنیت غذایی کودکان و مادران
10 تیر 1403 1403-04-10 17:19نگاهی به طرحهای دولت برای ارتقای امنیت غذایی کودکان و مادران
- متادخت
- 10 تیر 1403
- 5:19 ب.ظ
- No Comments
به گزارش متادخت، فقر شدید غذایی وضعیتی است که درآمد سرپرست خانوار برای تأمین حداقل ۲۱۰۰ کیلوکالری روزانه براساس سبد غذایی مطلوب معرفی شده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کافی نباشد. از سویی دادههای هزینه و درآمد خانوار مرکز آمار ایران نشان میدهد که روند مصرف کالری در کشور در دهه اخیر نزولی است.
دولت سیزدهم در راستای ارتقای امنیت غذایی مردم بهویژه گروههای آسیب پذیر و متعاقباً افزایش کالری مصرفی خانوارهای با تمرکز بر اقشار پایین دهک درآمدی، سه طرح اثربخش کالابرگ الکترونیکی، برنامه ارتقای امنیت غذایی کودکان ۵ تا ۵۹ ماهه، و مادران باردار و دارای فرزند شیرخوار/ زیر دو سال را در سال گذشته با موفقیت اجرا کرد.
یسنا؛ یاور مادران باردار یا شیرده
در راستای اجرای ماده (۲۴) قانون حمایت از خانواده و جوانی در گام اول؛ حدود ۲۳ هزار مادر دارای فرزند شیرخوار در دهک یک درآمدی در استانهای کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، ایلام، فارس، هرمزگان، گلستان و لرستان شناسایی شدند.
برای این گروه سبد غذایی رایگان ۴۰۰ هزار تومانی مورد تأیید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از دی ماه سال ۱۴۰۲ در ۳ مرحله در بستر شبکه ملی اعتبار (طرح کالابرگ الکترونیکی) از محل اعتبار مسئولیت اجتماعی شرکتهای صندوق های تابعه وزارت متبوع با همکاری آستان قدس رضوی ارائه شد.
در گام دوم؛ باتوجه به تخصیص مبلغ ۵۹۰ میلیارد تومان از سوی ستاد ملی جمعیت در اسفند ماه سال ۱۴۰۲، حدود یک میلیون مادر دارای فرزند شیرخوار در سه دهک اول درآمدی در تمام استانهای کشور که جمعیتی با ارایه بستههای رایگان غذایی و بهداشتی تا سقف ۶۰۰ هزارتومان در بستر شبکه ملی اعتبار مورد حمایت قرار گرفتند که اعتبار در حساب سرپرستان خانوار شارژ شد.
امنیت غذایی کودکان زیر ۵ سال، ارتقا یافت
برای این گروه اعتبار خرید سبد غذایی رایگان با ۱۶ قلم کالای اساسی مورد تایید وزارت بهداشت درنظر گرفته شد. این یارانه برای دهکهای ۱ تا۵ درآمدی یک میلیون تومان و ۶۰۰ هزار تومان برای دهکهای ۶و۷ درنظر گرفته شد.
در این طرح ۱۳۶ هزار و ۴۸۵ کودک که بنابر تنسنجیهای خانههای بهداشت سراسر کشور نیاز به تغذیه مضاعف داشتند شناسایی شدند. در نهایت برای ۱۳۱ هزار و ۷۴۶ خانوار که در هفت دهک اول درآمدی بودند هفت مرحله/ مدت ۷ ماه این سبد درنظر گرفته شد که اعتبار آن ۷.۸۰۰ میلیون ریال بود.
کالابرگ الکترونیکی یارانهای مضاعف برای حمایت از سفره مردم
طرح کالابرگ الکترونیکی برای نخستین بار در راستای اجرای حکم مقرر در بند (ص) تبصره (۱) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور که حذف ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی را مقرر میکرد، به منظور جبران زیان مصرفکنندگان توسط قانونگذار وضع و به دولت تکلیف شد.
در ابتدا برای طراحی الگو و مدل کالابرگ الکترونیکی، این طرح به شکل پایلوت در سه شهرستان گرمسار، ابیک و فیروزکوه اجرا شد که مدل پیاده سازی شده در شهرستان فیروز کوه با موفقیت به نتیجه رسید و به عنوان مدل اجرایی طرح نهایی در ۱۵ اسفند سال ۱۴۰۱ به صورت سراسری طرح در کل کشور به اجرا درآمد و تا کنون نیز در حال اجرا است.
مرحله جدید و بزرگ طرح کالابرگ الکترونیکی با عنوان «طرح فجرانه» در راستای حمایت مضاعف از سبد غذایی خانوار یارانه بگیر در دهه فجر ۱۴۰۲ آغاز و کلیه خانوار دهکهای اول تا هفتم، مشمول۲۲۰ هزار تومان اعتبار تشویقی برای خرید ۱۱ قلم سبد کالابرگی شدند. تعداد خانوار بهرهمند از طرح از ابتدای آغاز طرح تا اوایل اردیبهشت ماه به ۵۹ میلیون و ۲۷۰ هزار و ۷۰۶ خانوار رسید.
منبع: ایرنا
مطالب مرتبط
نقش تصمیم گیری زنان در محیط زیست باید افزایش یابد
شهردار کرمانشاه با بیان اینکه زنان توجه ویژه ای به محیط زیست دارند گفت: اما نقش آنان در مالکیت و تصمیم گیری پایین است که باید افزایش یابد.
لالایی مادرانه در عصر فناوریهای دیجیتال چه میشود؟
از قدیم و ندیم کودکان با « قصه لالاییهای » شبانه مادر به خواب میرفتند، مادران نسل به نسل این قصه لالاییها را که بیشتر داستانها حماسی و یا اجتماعی بومی مناطق خود بود برای نوزادان و کودکان خود با لحنی آرام و دلنشین میخوانند که به عقیده آنها رویکرد تربیتی داشت اما در گذر زمان مادرانی هستند که خود به دلیل ناآشنایی از ظرفیت لالاییها ، از بازگو کردن آن برای کودکانشان باز ماندهاند.
همکاری اسکاپ و ایران برای مقابله با ریزگردها و توانمندسازی زنان
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و دبیرکل اسکاپ، تفاهم کردند در خصوص مقابله با بلایای طبیعی و زیست محیطی و همچنین توانمندسازی زنان همکاری کنند.
دعوت از ۲۰ بازیکن به اردوی تیم ملی فوتسال زنان
کادرفنی تیم ملی فوتسال زنان اسامی ۲۰ بازیکن دعوت شده به اردوی این تیم را اعلام کرد.
طلاق، بیشترین آسیب روحی برای زنان را رقم میزند
طلاق یکی از آسیبهایی است که اگر برای حین و بعد از آن برنامهریزی مناسبی نشود، زمینه آسیبهای بزرگتری را فراهم میکند. یکی از بزرگترین آسیبهای طلاق، ضربه روحی است که اغلب خانمها را در گیر میکند. به همین خاطر برنامه سیاستگذاران بهخصوص معاون زنان در این زمینه بسیار مهم و اثرگذار است.
کمیته اندیشهورز ورزش بانوان در قم آغاز به کار کرد
نخستین جلسه کمیته اندیشهورز ورزش بانوان استان قم با هدف ترویج فرهنگ ورزش و افزایش مشارکت زنان در فعالیتهای ورزشی برگزار شد؛ این نشست با حضور مدیرکل ورزش و جوانان، بانوان متخصص و مسئولان شهری، به بررسی برنامههای عملیاتی پرداخت.
نگاهی به طرحهای دولت برای ارتقای امنیت غذایی کودکان و مادران
10 تیر 1403 1403-04-10 17:19آخرین مطالب
مرد و زنِ همراه، خانواده متعادل
3 آذر 1403برید زندگی کنید
3 آذر 1403مطالب پربازدید