روند رو به رشد جمعیت سالمندی در استان البرز
16 تیر 1403 1403-04-16 15:09روند رو به رشد جمعیت سالمندی در استان البرز
- متادخت
- 16 تیر 1403
- 3:09 ب.ظ
- No Comments
به گزارش متادخت، دکتر زهرا داداشی در گفت و گویی در خصوص لزوم توجه به جمعیت سالمندی و نیازهای مراقبتی آنها اظهار کرد: یکی از نشانههای توسعه یک کشور این است که با کاهش دادن ابتلا به بیماریها، رشد فناوری و بهبود مراقبتهای بهداشتی امید به زندگی جمعیت آن افزایش پیدا کند. وقتی امید به زندگی افزایش مییابد، طبیعی است که سن کهنسالی هم افزایش پیدا میکند و از طرف دیگر ابتلا به سرطانها، دیابت و فشار خون شایعتر خواهد بود.
وی افزود: مشکلی که در رابطه با سالمندی وجود دارد، فرایند سالمندی نیست، بلکه نظام سلامت باید برای مواجهه با جمعیت سالمندی و نیازهای آنها آمادگی کامل داشته باشد. چرا که اگر سالمندی سالم داشته باشیم، بهترین شکل ممکن اتفاق افتاده است. در مورد افزایش امید به زندگی و رشد جمعیت سالمندی اما نگرانیمان برای زمانی است که نتوانیم در میانسالی خدمات خوبی را به جمعیت سالمندی ارائه دهیم و بعداً با سالمندانی مواجه شویم که به انواع و اقسام بیماری مبتلا خواهند بود.
دکتر داداشی ادامه داد: تصور کنید وجود جمعیت سالمندی با نیازهای مراقبتی و درمانی بالا چقدر میتواند بار مالی و هزینه نیروی انسانی و مراقبتی بر سیستم درمانی یک کشور داشته باشد. لذا ما در نظام سلامت کشور و استان بر اساس طرحهای مراقبتی سالمندی میخواهیم از بروز چنین شرایطی جلوگیری کنیم.
وی بیان کرد: اگرچه ما نمیتوانیم جلوی رشد سالمندی را بگیریم، اما میتوانیم با استفاده از راهبردها آسیب پذیری جسمی و روانی آنها را کاهش داده و یا کنترل کنیم. لذا با توجه اینکه روند رو به رشد سالمندی در استان البرز با سرعت بیشتری پیش رفته است، اجرای طرحهای سلامت سالمندی اهمیت بیشتری پیدا میکند.
دکتر داداشی در ادامه بیان کرد: سال ۹۴ میزان جمعیت سالمندی بر اساس ثبت در سامانه سیب حدود ۶.۱ درصد بود و طی این چند سال به ۱۰.۳ درصد رسیدهایم. این نشان میدهد که در استان البرز به سمت سالمندی پیش میرویم و این موضوع بیانگر این است که باید بسترهای مراقبتی و سایر زیرساختهای مربوط به آن را همسو با این افزایش آماده کنیم.
مدیر گروه جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: در مورد بیماری و مراقبتهای سالمندی دیابت، بیماریهای قلبی عروقی که زمینه ساز آن چربی خون و فشار خون بالاست، برای ما از اهمیت زیادی برخوردار است. چرا که اگر این موارد کنترل شوند میتوانیم جلوی بیماریهای قلبی عروقی و سکتههای مغزی را که در سالمندی شایعتر هستند، بگیریم.
وی یادآور شد: همچنین بحث سقوط سالمندان که برای ما خیلی اهمیت دارد و اگر آموزشهای درستی بدهیم آنها میتوانند بهتر از خودشان مراقبت کنند. اعتقاد ما این است که اگر نمیتوان جلوی روند پیر شدن را بگیریم، اما می توانیم پیامدهای آن را به تاخیر انداخت. برای همین در مورد بیماریها به سالمندان هشدار میدهیم و توصیه به اولویت دادن ورزش میکنیم اینکه مصرف ویتامینD، کلسیم و مولتی ویتامین را داشته باشند.
وی در ادامه افزود: همه این اقدامات در این راستاست که آنها را در میانسالی برای سالمندی آماده کنیم تا با شروع سن بازنشستگی و محدود شدن فعالیت که آنها را مستعد افسردگی و خانه نشینی میکند، دوره سالمندی قویتری را آغاز کنند.
دکتر داداشی در ادامه بیان کرد: بر اساس تحقیقات سالهای گذشته، میزان مشارکت سالمندان استان در موضوعات مربوط به سلامت بررسی شد و با توجه به نتایج به دست آمده مشخص شد که این مشارکت متوسط رو به پایین است، چون این تصور را داشتند که در این سن عملا کارافتاده و بیفایده هستند. در این زمینه تشکیل گروههای همیاری و خودیار که در قالب آن سالمندان میتوانند با تبادل نظر و در کنار یکدیگر صحبت کنند، برای افزایش نشاط روحی و مشارکت اجتماعی سالمندان ایجاد شده است.
وی در ادامه تاکید کرد: اما مثل تمام برنامهها و طرحها دانشگاه علوم پزشکی و وزارت بهداشت فقط ۲۵ تا ۳۰ درصد در این زمینه نقش دارد و در مورد ۷۹ درصد باقی نقش سایر ارگانها در سلامت سالمندی مطرح است که باید دست به دست هم داده تا بتوانیم کمک کنیم که سند ملی سالمندان را به بهترین شکل اجرایی کنیم. همه نهادهای دخیل باید بتوانند نقش خودشان را ایفا کنند تا سالمندان هم از این سند بهره مند شوند.
منبع: ایسنا
مطالب مرتبط
نقش تصمیم گیری زنان در محیط زیست باید افزایش یابد
شهردار کرمانشاه با بیان اینکه زنان توجه ویژه ای به محیط زیست دارند گفت: اما نقش آنان در مالکیت و تصمیم گیری پایین است که باید افزایش یابد.
لالایی مادرانه در عصر فناوریهای دیجیتال چه میشود؟
از قدیم و ندیم کودکان با « قصه لالاییهای » شبانه مادر به خواب میرفتند، مادران نسل به نسل این قصه لالاییها را که بیشتر داستانها حماسی و یا اجتماعی بومی مناطق خود بود برای نوزادان و کودکان خود با لحنی آرام و دلنشین میخوانند که به عقیده آنها رویکرد تربیتی داشت اما در گذر زمان مادرانی هستند که خود به دلیل ناآشنایی از ظرفیت لالاییها ، از بازگو کردن آن برای کودکانشان باز ماندهاند.
همکاری اسکاپ و ایران برای مقابله با ریزگردها و توانمندسازی زنان
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و دبیرکل اسکاپ، تفاهم کردند در خصوص مقابله با بلایای طبیعی و زیست محیطی و همچنین توانمندسازی زنان همکاری کنند.
دعوت از ۲۰ بازیکن به اردوی تیم ملی فوتسال زنان
کادرفنی تیم ملی فوتسال زنان اسامی ۲۰ بازیکن دعوت شده به اردوی این تیم را اعلام کرد.
طلاق، بیشترین آسیب روحی برای زنان را رقم میزند
طلاق یکی از آسیبهایی است که اگر برای حین و بعد از آن برنامهریزی مناسبی نشود، زمینه آسیبهای بزرگتری را فراهم میکند. یکی از بزرگترین آسیبهای طلاق، ضربه روحی است که اغلب خانمها را در گیر میکند. به همین خاطر برنامه سیاستگذاران بهخصوص معاون زنان در این زمینه بسیار مهم و اثرگذار است.
کمیته اندیشهورز ورزش بانوان در قم آغاز به کار کرد
نخستین جلسه کمیته اندیشهورز ورزش بانوان استان قم با هدف ترویج فرهنگ ورزش و افزایش مشارکت زنان در فعالیتهای ورزشی برگزار شد؛ این نشست با حضور مدیرکل ورزش و جوانان، بانوان متخصص و مسئولان شهری، به بررسی برنامههای عملیاتی پرداخت.
روند رو به رشد جمعیت سالمندی در استان البرز
16 تیر 1403 1403-04-16 15:09آخرین مطالب
مرد و زنِ همراه، خانواده متعادل
3 آذر 1403برید زندگی کنید
3 آذر 1403مطالب پربازدید